Hitsaus

Hitsaus tarkoittaa eri kappaleiden – erityisesti metallisten osien – yhteen liittämistä lämpöä hyväksi käyttämällä. Hitsaaminen sulattaa hitsattavan kappaleen ja sulatusaineen yhtenäiseksi massaksi, ja massan jähmettyessä kappaleiden välille syntyy niin kutsuttu hitsisauma. Hitsaus tuottaa hitsattavien kappaleiden välille kestävän ja tiiviin sauman, jonka voi myös halutessaan häivyttää jälkitöillä huomaamattomaksi.

Yleisimpiin hitsaustapoihin kuuluu muun muassa mig-hitsaaminen mig hitsauskoneella, jossa käytetään mig-hitsauslankaa. Mig-hitsaaminen sopii niin erilaisten terästen kuin raudattomien metallien eli kuparin, alumiinin ja nikkelin hitsaukseen. Tig-hitsaus puolestaan tarkoittaa valokaaren palamista sulamattoman volframielektrodin ja työstettävän kappaleen välissä suojakaasun ympäröimänä, ja tässä prosessissa hyödynnetään vastaavasti tig-hitsauslankaa. Molemmissa näistä hitsaustavoista käytetään puikkohitsausinvertteriä, jossa voidaan käyttää myös ydintäytelankaa. Hitsaustöihin ryhtyessä tärkeää on valita sopiva hitsauskone täytelangalle.

Suosittu hitsauslaite eli hitsausinvertteri on myös plasmaleikkuri, joka sopii yhtä lailla niin ammattikäyttöön teollisuudessa tai pienteollisuudessa kuin myös kotiverstaassa käytettäväksi. Plasmaleikkurilla voi leikata eri paksuisia ja laatuisia metalleja nopeasti ja tehokkaasti, minkä lisäksi leikkuri myös tarjoaa siistin leikkuusauman. Olipa kyseessä teräs, kupari, alumiini, titaani tai mikä tahansa sähköä johtava materiaali, plasmaleikkuri taipuu ominaisuuksiltaan työstämiseen kaikkiin näistä. Mikäli tavoitteena on saada kerta toisensa jälkeen tarkka ja puhdas leikkausjälki, on plasmaleikkuri hyvin kannattava hankinta.

Ennen hitsaustyön aloittamista on erityisen tärkeää varustautua asianmukaisilla, juuri hitsaukseen erityisesti suunnitellulla hitsausmaskilla tai hitsauskypärällä, joka suojaa silmiä ja kasvoja kipinöiltä sekä helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä. Laadukkaiden hitsauskoneiden lisäksi löydät myös suojavarusteet kätevästi Puuilosta. Samalla ostosreissulla hankit meiltä näppärästi myös muut tarvitsemasi hitsaustarvikkeet. Kaiken kattavana tee-se-itse-ihmisen tavaratalona tarjoamme hitsaamiseen suunniteltuja varusteita sekä verkkokaupassamme että myymälöissämme ympäri Suomen. Tervetuloa tutustumaan sivustollamme tarvitsemiesi hitsausvarusteiden ja muiden meillä tarjolla olevien tuotteiden tarkkoihin tuotekuvauksiin ja hankkimaan meiltä edulliseen hintaan ratkaisuja, jotka tekevät hitsauksesta ja muista arjen askareista entistä toimivampia ja sujuvampia!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet