Hiomapaperit ja hiontatarvikkeet

Hiomapaperit ja hiomatarvikkeet rakennustöihin ja viimeistelyyn

Hiomapapereita on kahdenlaisia: käsikäyttöisiä sekä hiomakoneeseen käyviä hiomapapereita. Käytit kumpaa menetelmää tahansa, valitaan oikea hiomapaperi materiaalin ja halutun lopputuloksen mukaan. Parhaan tuloksen saat aloittamalla hiomisen karkeammalla hiomapaperilla ja viimeistelemällä sen lopuksi sileämmällä. Hiomapaperien karkeuden saa selville pakkauksesta. Pienempi lukuarvo tarkoittaa karkeammasta paperista, jolla saadaan hyvin tasoitettua epätasaisia pintoja. Suurempi arvo karkeudessa kertoo hienommasta hiontapinnasta, jolla saadaan jo tasoitettua pintaa aina hienompaa ja sileämmäksi.

Paras hiomajälki oikeilla välineillä

Käsikäyttöiselle hiomapaperille on saatavana erilaisia hiomatukia. Hiomatuet helpottavat hiontaurakkaa: kahvasta saa hyvin kiinni, ja hiomapaperin saa kiinnitettä tukeen. Valitse oikea hiomapaperi sen mukaan, millaisen lopputuloksen haluat. Tavallisen hiomapaperin lisäksi saatavilla on esimerkiksi hiomanauhaa, joka sopii karkeana esimerkiksi ruosteenpoistoon ja

Usein puun hiomiseen käytetään liian pienijyväistä hiomapaperia. Aloita hiominen karkealla, esimerkiksi jyväkoon 60–80 hiomapaperilla ja jatka työtä koon 120 hiomapaperilla. Jos pinnasta pitää tulla todella tasainen, käytä viimeistelyyn kokoa 180. Pinta kannattaa hioa jokaisen maali- tai lakkakerroksen jälkeen, sillä maalin kosteus nostattaa puun kuituja. Ellei pieniä kuituja hiota pois, pinnasta tulee epätasainen. Käsin hiominen tekee puuhun pieniä uria. Hio viimeinen kerta aina puun syiden suuntaisesti.

Hiomatarvikkeet edullisesti

Mikäli kyseessä on isompi hiomaprojekti, kannattaa investoida hiomakoneeseen. Hiomakoneisiin on saatavana hiomapaperia sen mukaan, millainen laite on kyseessä. Hiomakoneille tarkoitetuissa hiomapapereissa on lähes aina reiät, jotka sopivat koneen pohjaan. Hiomapöly pääsee reikien kautta pois. On tärkeää huomioida, että eri valmistajien hiomapaperit ovat erikokoisia.

Saatavilla on lisäksi hiomatyynyjä, jotka sopivat erityisesti kaarevien esineiden ja ahtaiden paikkojen hiomiseen. Timanttihiomakivi sopii erinomaisesti kalastusveitsien ja metsästysveitsien, puuntyöstötyökalujen ja kirveiden teroittamiseen. Hiomakiviä on saatavana eri karkeuksilla. Teroitukseen ei tarvita öljyä tai vettä, ja hiomakivi takaa tarkan ja tasaisen hiontajäljen.

Oli kyseessä pieni ehostaminen tai suurempi rakennusprojekti, löydät kaikki tarvitsemasi välineet kätevästi Puuilosta. Tilaa verkkokaupastamme ympäri vuorokauden tai tule yhteen yli 30 tavaratalostamme, jossa asiantuntevat myyjämme auttavat sinua löytämään oikeat tarvikkeet juuri sinun rakennusurakkaasi. Jos haluat tehdä sen itse, tule Puuiloon!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet