19.5.2020 Puuilo kasvatti liikevaihtoaan yli 25 % ja palkkaa lisää henkilöstöä

Puuilo-konsernin viime tammikuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 170,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi yli 25 % edelliseen tilikauteen verrattuna. Liikevaihdon kasvuun vaikuttivat vahva vertailukelpoisen myynnin kasvu, verkkokaupan myynnin kasvu ja uusien myymälöiden avaukset. Yhtiö avasi päättyneen tilikauden aikana neljä uutta myymälää ja palkkasi yli 70 uutta työntekijää (FTE). Tilikauden päättyessä yhtiöllä oli 27 myymälää ympäri Suomea. Yhtiön kannattavuus oli erinomaisella tasolla ja raportoitu liikevoitto (EBITA) oli yli 14 % liikevaihdosta. Yhtiö siirtyi 31.1.2020 päättyneellä tilikaudella IFRS -raportointiin ja konsernitilinpäätös julkaistaan IFRS -muotoisena.

”Viime tilikausi oli vahvan kasvun vuosi ja erittäin kova suoritus yhtiöltä. Absoluuttisesti liikevaihtoa kertyi yli 34 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Vertailukelpoisesti kasvoimme huomattavasti markkinoita nopeammin ja suunnitellut uudet myymälät avattiin aikataulussa ja menestyneesti. Puuilon tunnettuus on selvästi kasvanut ja konseptimme tunnistetaan entistä paremmin. Nopeasta kasvusta huolimatta yhtiön kannattavuus oli erinomainen ja pystyimme pitämään kustannusten kasvun maltillisena. Olemme Suomen kannattavin vähittäiskauppayhtiö tässä kokoluokassa. Toteutimme määrätietoisesti kasvustrategiaamme ja avasimme päättyneellä tilikaudella neljä uutta myymälää. Jatkamme myymäläverkoston laajentamista ja lisäämme investointeja taustajärjestelmiin tehokkuuden ja asiointikokemuksen kehittämiseksi. Palkkaamme tänä vuonna lisää henkilökuntaa olemassa oleviin myymälöihimme ja uusiin avattaviin yksiköihin. Olemme palkanneet tänä keväänä yhteensä yli 200 kesätyöntekijää ja he aloittelevat parhaillaan töitään eri myymälöissämme sekä yhtiön ketjuyksikössä. Haluan erityisesti kiittää Puuilon henkilökuntaa loistavasta työstä ja asiakkaitamme luottamuksesta. Meneillään oleva kevätsesonki on käynnistynyt ennätysvilkkaasti ja olemme rikkoneet aiemmat kuukausimyyntiennätyksemme. Tämä on meille vahva viesti asiakkailtamme ja koemme, että valittu strategiamme on oikea”, sanoo Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela.

Kuluvana vuonna Puuilo avasi uudet myymälät helmikuussa Kotkaan ja maaliskuun lopussa Seinäjoelle. Yhtiö avaa vielä loppuvuonna uuden myymälän Mikkeliin. Näiden lisäksi Puuilo sijoittaa uudelleen olemassa olevat myymälät Lahdessa ja Oulussa rakenteilla oleviin uusiin myymälätiloihin. Vuoden 2021 alkupuolella yhtiö avaa uuden myymälän Vaasaan.

Lisätietoja:

Juha Saarela, toimitusjohtaja, +358 50 409 7641

Ville Ranta, talous- ja henkilöstöjohtaja, +358 40 555 4995

Ajankohtaiset tuotteet