Arinat ja tarvikkeet

Arina on tulisijaan kiinnitettävä osa, joka erottaa tulipesän ja tuhkalaatikon toisistaan. Arinan aukot mahdollistavat tuhkan putoamisen tuhkalaatikkoon, jolloin ilma pääsee virtaamaan tehokkaammin tuhkaluukun aukoista tulipesään. Arinat sopivat malleista riippuen takkoihin tai kiukaisiin. Mikäli tulisijassa ei ole arinaa, tulipesän pohjalle jäävien kekäleiden päälle muodostuu tuhkakerros. Tämä aiheuttaa sen, että kekäleet ovat kasassa, eikä ilma pääse kulkemaan niiden lävitse, mikä johtaa hitaaseen palamiseen ja aikaansaa myös häkää, jolloin palopeltejä ei voi sulkea useaan tuntiin tulen sammumisesta. Takoissa tämä aiheuttaa sen, että viileä huoneilma pääsee virtaamaan tulisijaan, jolloin takka jäähtyy nopeasti. Arina on tehokas keino parantaa tulisijan hyötysuhdetta lämpöenergian tehokkaalla talteen saannilla.

Arinat ja kiuastarvikkeet kätevästi Puuilosta

Arinat valmistetaan valuraudasta, joka kestää erittäin hyvin kuumuutta ja pitää muotonsa suurista lämpövaihteluista huolimatta. Arinoita on saatavilla eri kokoisina, sekä takkoihin että kiukaisiin sopimaan suunniteltuina malleina, joten arinaostoksilla kannattaa aina tutustua tarjolla olevien mallien mittoihin. Lisäksi arinoita valmistetaan sekä kehyksillä että ilman kehyksiä. Arinaa käyttäessä on tärkeää huomioida, että arinan käyttöikä pitenee, kun tuhkalaatikko tyhjennetään riittävän usein.

Kun käytössä on puukiuas, kiukaan arina on tärkeä osa kiuasta. Pitkään palvellut kiukaan arina voi vaatia uusimista, etenkin jos tuhkalaatikkoa ei ole tyhjennetty säännöllisin väliajoin. Arinaa uusiessa kannattaa myös tarkistaa kiuaskivet, ja jos ne kaipaavat uusimista, uudet kiuaskivet varmistavat kunnon löylyistä nauttimisen. Kiuaskivet on mahdollista hankkia eri kokoluokissa, omien mieltymysten mukaisesti. Puukiukaan omistajan kannattaa myös hankkia aina varalle klapisäkki, mikäli polttopuita ei ole saatavilla omasta metsästä. Klapisäkki sisältää kuivattua klapia, ja vähintään yksi klapisäkki on hyvä olla varalla kylmemmiksi vuodenajoiksi kuivassa säilytyspaikassa, jos liiterin polttopuilla on taipumusta kastua herkästi.

Puuilosta ostat arinat ja tarvikkeet vaivatta, aina edulliseen hintaan. Ja jos tarpeen on hankkia vaikkapa kesämökin kamiinaan kamiinapuhallin, löydät meiltä myös sen. Kamiinapuhallin parantaa lämmitystehokkuutta kierrättäen lämmintä ilmaa huoneessa. Katso samalla käynnillä myös valikoimamme nuohoustarvikkeet, tuhkaämpärit ja takkasetit. Tervetuloa nauttimaan ostosten teon sujuvuudesta verkkokauppaamme tai myymäläämme.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet