Viherkasvien, kukkien, vihannesten ja yrttien istutus ja kasvatus on monelle mieluisa harrastus. On rentouttavaa saada upottaa sormensa multaan ja nähdä lopputuloksena oman kasvatustyön tulos. Jotkut viherkasvien ja kukkien ystävät suosivat ruukkuistutusta sisätiloissa, kun taas toiset hyödyntävät istutuksissa omaa pihaa. Myös yrttien ja vihannesten kasvatus onnistuu pienemmissä määrin sisätiloissa, jollei käytössä ole omaa puutarhaa tai kasvihuonetta. Mutta mikäli käytössä on piha, laajentamalla istutusharrastuksen sisätiloista ulkotiloihin pääsee nauttimaan sekä kookkaammista istutuksista että raikkaasta ulkoilmasta.

Hanki oikeat välineet puutarhan istutustöihin

Puutarhan istutustyöt sujuvat mutkattomasti, kun käytössä ovat kuhunkin toimeen optimaalisesti soveltuvat välineet. Istustuslapio ja möyhennyskuokka kuuluvat perustavanlaatuisiin puutarhan istutustarvikkeisiin, kuten myös puutarhamulta ja puunkuorikate. Puutarhamulta on nimensä mukaisesti suunniteltu puutarhakasvien kasvatukseen, ja multatyyppien koostumus vaihtelee erilaisista turvalaaduista saveen sekä hienompaan hietaan. Puunkuorikate puolestaan tarjoaa erinomaista hyötyä etenkin havupuille, pensaille ja hedelmäpuille, pidättäen kosteutta maassa ja estäen rikkaruohojen itämisen. Nämä ominaisuudet vähentävät sekä kitkemisen että kastelun tarvetta.

Kasvien ja pensaiden istuttamisen lisäksi puutarhatöissä voi tulla kyseeseen myös puiden istutus. Puiden istutustyössä istutusmultana käytetään pääasiallisesti istutuskohdan kuopasta kaivettua maata, mutta mikäli kyseessä on multaperäisen maan sijaan savimaa, sitä tulee parantaa lisäämällä kolmasosa hiekkaa ja kolmasosa puutarhamultaa.

Maan muokkauksen yhteydessä on tärkeää kalkita maa puutarhakalkilla ja lisätä lannoitteet.

Itse istutustarvikkeiden lisäksi tärkeitä hankintoja ovat myös puutarhanhoitoon suunnitellut pihatyökalut ja puutarhatyökalut, joiden avulla pihan ja puutarhan hoito ja ylläpito onnistuvat sujuvasti. Esimerkiksi erilaiset oksasakset varmistavat pensaiden ja puiden trimmauksen sujuvan kevyesti ja ergonomisesti. Lehtiharava ja kottikärryt kuuluvat nekin puutarhanhoidon perusvälineisiin, joilla pihan siistinä pitäminen onnistuu näppärästi.

Osta nyt Puuilosta istutukseen ja kasvatukseen tarvitsemasi tarvikkeet. Tarjoamme upean valikoiman erilaisia tuotteita, joiden avulla saat istutustyöt käyntiin sujuvasti. Samalla käynnillä voit myös kätevästi päivittää kuntoon muutkin pihatarvikkeet ja puutarhatarvikkeet. Meiltä ostat tarvitsemasi puutarhatarvikkeet aina järkihintaan riippumatta siitä, tilaatko ne verkkokaupastamme tai vierailetko jossakin yli 30 tavaratalostamme. Tervetuloa Puuiloon hankkimaan laadukkaat välineet istutukseen ja kasvatukseen!

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 219

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 219

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 30 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet