Aurinkopaneelit ja tarvikkeet

Aurinkopaneeleilla säästät rahaa ja luontoa

Aurinkopaneelit ovat nyt suositumpia kuin koskaan aikaisemmin, sillä pitkälle kehittynyt nykytekniikka ja hintojen lasku on tehnyt aurinkopaneelien hankinnasta takavuosiin verrattuna taloudellisesti kannattavampaa. Paneelien hankkiminen on suosittua niin taloutensa tasapainosta kuin ympäristöasioista kiinnostuneiden keskuudessa. Aurinkopaneeleja käyttämällä voit säästää rahaa välttymällä sähkönsiirtomaksuilta. Laadukkaat paneelit kestävät käytössä useita vuosikymmeniä, ja ne tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan itsensä takaisin.

Kannettavat aurinkopaneelit mökkeilyyn, karavaanareille ja retkeilyyn

Kannettavat aurinkopaneelimallit sopivat hyvin tuottamaan sähköä monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kun sähköä ei ole muuten saatavilla. Aurinkopaneelit sopivat lataamaan hyvin esimerkiksi 12V akkuja, joita on käytössä esimerkiksi matkailuautoissa. Taitettavat mallit mahtuvat pieneen tilaan ja ne ovat käteviä matkakäytössä esimerkiksi leirintäalueilla ja veneretkillä.

Itse paneelien asentaminen käy kätevästi ja nopeasti. Aurinkopaneeleja asennettaessa on hyvä aloittaa kartoittamalla keskimääräinen sähköntarve, ja valita paneeliratkaisu sen mukaan. Paneelit tuottavat parhaiten sähköä, kun ne kohdistetaan kohtisuoraan aurinkoon nähden. Yleinen harhaluulo on, että aurinkopaneelit tuottaisivat sähköä ainoastaan aurinkoisina kesäpäivinä. Tosiasiassa paras ajankohta aurinkosähkön tuotannolle ovat kuitenkin talviset aurinkoiset päivät, kun lämpömittarin lukema on pikkupakkasella. Keskimääräisesti paras aurinkoenergian tuotantoaika on maaliskuusta lokakuulle ja heikoin puolestaan marraskuusta helmikuulle.

Aurinkosähköä varaavia paneeleita on saatavilla yksittäisinä paneeleina, minkä lisäksi valinnaksi voi päätyä näppärä aurinkopaneelipaketti, joka sisältää paneelin lisäksi myös latauksensäätimen, kiinnikkeet ja johdot. Aurinkopaneelisetti on kattava paketti, jolla pääsee kätevästi alkuun aurinkoenergian tehokkaassa talteenotossa. Sarjaa täydentämään voi hankkia kätevästi yksittäisiä paneeleja omien yksilöllisten tarpeiden mukaan. Saatavilla on myös erilaisia lisätarvikkeita, kuten lataussäätimiä ja telineitä, paneeleiden täydentämiseksi.

Millainen aurinkopaneelipaketti sopii mökille?

Aurinkopaneeliksi mökille sopivat hyvin kannettavat aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien avulla voidaan kätevästi tuottaa mökin tarpeisiin sähköä, oli mökki kytkettynä sähköverkkoon tai ei. Joskus mökkiä ei ole järkevää kytkeä sähköverkkoon esimerkiksi hankalan sijainnin vuoksi, ja silloin aurinkopaneelien avulla voidaan helposti tuottaa sähköä. Tuotettu aurinkoenergia ladataan akkuihin, jonka jälkeen kerätyllä energialla voidaan helposti käyttää sähkölaitteita. Sähköverkkoon kuuluvalle mökille voi myös asentaa aurinkosähköjärjestelmän säästämään energiaa. Mökin ollessa käyttämätön syntyvää ylijäämäsähköä voi esimerkiksi myydä sähköyhtiölle tekemällä myyntisopimuksen.

Aurinkopaneelit kätevästi myös veneeseen

Kannettavat aurinkopaneelit sopivat hyvin myös veneilyyn. Asentamalla aurinkopaneelit veneeseen varmistat riittävän akkujen varaustilan kätevästi. Veneessä aurinkopaneeleita käyttäessä on tärkeää huomioida, että paneelit asetetaan varjottomaan paikkaan. Aurinkosähköjärjestelmän avulla huolehdit veneesi turvallisuudesta ja saat helposti sähkölaitteisiin virtaa.

Tarvitseeko aurinkopaneeleita huoltaa?

Aurinkosähköjärjestelmät ovat yleisesti kovin helppohoitoisia. Puun lehdet, risut ja muut roskat on hyvä poistaa aurinkopaneelien päältä maksimaalisen toimintakyvyn varmistamiseksi. Paneeleita voi tarvittaessa pestä vedellä ja pehmeällä harjalla, mikäli niihin on jäänyt näkyvää likaa tai esimerkiksi siitepölyä, jota sade ei huuhtele pois. On kuitenkin välttävä kovia harjaspäitä sekä vahvoja pesuaineita. Aurinkopaneeleita käsitellessä on tärkeä varoa vahingoittamasta paneelien lasipintaa. Sään armoilla olevat sähköosat sekä akusto on hyvä tarkastaa silmämääräisesti vuosittain. Mikäli niissä näkyy selkeitä vikoja, kulumia tai esimerkiksi värin muutoksia, on hyvä olla yhteydessä sähköurakoitsijaan.

Tuota sähköä kotiisi tai kesämökillesi kätevästi laadukkaiden aurinkopaneelien avulla. Yksittäiset paneelit, aurinkopaneelisarjat sekä niihin kuuluvat tarvikkeet hankit kätevimmin Puuilolta. Meiltä hankit myös muut sähkötarvikkeet järkihintaan, joko verkkokaupastamme tai jostakin yli 30 tavaratalostamme. Tarjoamme verkkokaupassamme sekä nopean ja varman toimituksen että joustavuutta hankintaan tuovan ilmaisen palautuksen. Osta aurinkopaneelisi tai paneelipakettisi näppärästi meiltä, ja olet askeleen lähempänä ympäristön huomioon ottavaa, taloudellista sähköntuotantojärjestelmää!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet