Kiukaat ja tarvikkeet

Saunominen on rentouttavaa ajanvietettä. Lisäksi saunomisen on myös todettu tekevän hyvää sydämelle, parantavan elämänlaatua sekä hoivaavan muistia ja mielenterveyttä. Saunan ihastuttavassa lämmössä on mukava jättää arjen askareet sivuun ja keskittyä nauttimaan hyvästä olosta. Rentouttavaan olotilaan pääsee niin sähkökiukaalla varustetussa kotisaunassa kuin tunnelmallisen puukiukaan täydentämässä mökkisaunassa.

Sähkökiukaan etuna on saunan lämmittämisessä säästettävä aika, sillä sähkökiuas lämpenee käden käänteessä. Mutta vaikka puukiuas vesisäiliöllä vaatiikin enemmän aikaa ja vaivaa lämmityksineen ja puiden pilkkomisineen, puukiukaalla varustettu sauna tarjoaa palkkioksi saunan lämmittäjälle pehmoisen kosteat löylyt ja ihastuttavan puun rätinän. Olipa oma suosikkisi kumpi tahansa, saunoessa pääset rentoutumaan miellyttävästi ja tehokkaasti.

Kiuastarvikkeet varmistavat saunan toimivuuden

Vaikka erilaiset kiuastarvikkeet onkin tehty kestäviksi, ne voivat vaatia vaihtoa aika ajoin. Esimerkiksi saunan hormi ja sen toimivuus on syytä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Hormin hankinta on tietysti tarpeen myös uutta saunaa rakennettaessa. Uutta hormia ostaessa on tärkeää valita kiukaaseen sopiva malli, ja saatavilla on myös erilaisia liitosputkia. Kiukaan taustalevy on lisätarvike, jollainen löytyy useimmista moderneista saunoista. Kestävästä materiaalista valmistettu kiukaan taustalevy luokitellaan korkeimpaan paloluokkaan eli sen materiaali on palamaton. Kiukaan taustalevy kestää myös hyvin kosteutta, mikä tuo turvaa ja huolettomuutta heitettäessä vettä kiukaalle.

Kiuaskivet on syytä vaihtaa noin vuoden välein. Kiuaskivien vaihtaminen pidentää kiukaan käyttöikää. Vaihtamalla kiuaskivet saat paremmat löylyt! Pieniin sähkökiukaisiin suosittelemme pienempiä, noin 5-10 cm kiviä, ja puukiukaisiin isompia (noin 10-15 cm kiuaskiviä).

Hetivalmis kiuas on helppoutta arvostavan valinta. Hetivalmiin sähkökiukaan etuja on myös energiatehokkuus.

Jos omassa saunassa on puukiuas, klapien sijaan kiukaan pesässä voi käyttää myös puubrikettejä tai puupellettejä. Puubrikettejä tai puupellettejä hankkimalla ja niitä kuivassa paikassa säilyttämällä voi olla varma siitä, että saatavilla on aina äärimmäisen kuivaa sytykettä. Puukiukaan lisäksi puupelletit ja puubriketit toimivat erinomaisesti myös takassa, grillissä ja nuotiossa. Löytyypä kodistasi tai mökistäsi puukiuas tai takka, on takkasetti ehdoton apulainen niiden huollossa ja ylläpidossa. Monipuolinen takkasetti sisältää useimmiten säilytystelineen lisäksi hiilihangon, tuhkalapion, takkaharjan ja hiilikolan.

Täydennä saunomiskokemuksiasi hankkimalla kiuastarvikkeet, kuten vaikkapa hormin tai monipuolisen takkasetin, Puuilosta. Löydät meiltä samalla käynnillä myös tunnelmaa luovat puukiukaat sekä nopeasti ja tehokkaasti lämpenevät sähkökiukaat. Verkkokaupassamme pääset tutustumaan erilaisten kiuastarvikkeiden tarkkoihin ominaisuuksiin kutakin tuotekuvaa klikkaamalla. Tervetuloa täydentämään saunatarvikkeesi joko verkkokauppaamme tai johonkin yli 30 tavaratalostamme.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet