Juurimatot ja suodatinkankaat

Suodatinkankaat ja juurimatot avuksi puutarhaan ja rakentamiseen

Suodatinkangas on maanrakennuskangas, joka estää maalajien sekoittumisen ja vähentää routavaurioita. Käyttökohteita ovat muun muassa laattakäytävät, pihatiet, uimarannat, sekä terassin tai rakennusten pohjat. Suodatinkaikaita voidaan myös käyttää esimerkiksi salaojituksiin sekä viherrakentamiseen. Suodatinkangas levitetään alemman maakerroksen päälle, ja peitetään seuraavalla kerroksella. 

Suodatinkangas päästää veden lävitseen mutta estää ainesten kulkemisen veden mukana sekä suojelee eroosiolta. Suodatinkangas auttaa myös tukemaan erotettuja maa-aineksia ja estää maata painumasta. Rakentamisessa suodatinkankaan käyttö myös parantaa kantavuutta. Esimerkiksi hiekkarantojen tai kivituhkateiden ja sorateiden rakentaminen helpottuu suodatinkankaan käytön myötä. 

Suodatinkankaan käyttö puutarhassa

Suodatinkankaita voidaan käyttää puutarhassa monipuolisesti erilaisiin tarkoituksiin. Niiden avulla voidaan auttaa estämään rikkakasvien kasvua puutarhassa. Kun ne asetetaan maan päälle ja peitetään esimerkiksi kuorikatteella tai soralla, ne estävät rikkakasvien siementen itämistä ja kasvua. Suodatinkankaat ovat erityisen käteviä käytettäessä istutusalueilla, joita ei haluta lannoittaa tai kääntää ympäri. Suodatinkankaat voivat myös suojata kasveja rikkakasveilta. Kun suodatinkangas asetetaan maan päälle kasvien ympärille, se estää rikkakasvien kasvun niiden välittömässä läheisyydessä.

Suodatinkankaat auttavat myös veden imeytymisen säätelyssä. Kun kangas on asetettu maan päälle, se auttaa säilyttämään kosteutta maassa ja estää sen haihtumista nopeasti. Tämä auttaa pitämään maaperän kosteana ja estämään sen kuivumista. Suodatinkankaat voivat myös auttaa suojaamaan kasveja voimakkaalta tuulelta. Kun kangas on asetettu kasvien ympärille, se toimii suojana kasveille ja auttaa estämään tuulen aiheuttamia vaurioita.

Löydät meiltä myös maisemointikangasta, joka sopii käytettäväksi erityisesti lavakaulusten kanssa. Kangas estää rikkakasvien pääsyn laatikon sisälle, ja pitää istutuslaatikot siisteinä.

Suodatinkankaiden luokat

Suodatinkankaita luokitellaan käyttötarkoituksen mukaisesti. N-luokat auttamaan valitsemaan sopivan kankaan. Suodatinkangasta valitessa tulee ottaa huomioon käyttötarkoituksen lisäksi esimerkiksi maaperän tyyppi. Piharakentamiseen sopivat käyttöluokat ovat N1 sekä N2. 

N1-luokka: N1-kankaat ovat kaikista hienorakeisia ja suodattavat kaikkein tehokkaimmin pieniä hiukkasia. Ne on tarkoitettu muun muassa kevyeen maanrakentamiseen, kuten viherrakentamiseen ja piharakentamiseen, pihateihin ja uimarantojen tekoon.

N2-luokka: N2-luokan suodatinkankaat ovat karkeampia kuin N1-luokan kankaat. Niitä käytetään yleisimmin maanrakentamiseen sekä rakenteiden vahvistukseen. Käyttökohteita ovat muun muassa metsätienpohjat ja vaativammat talopohjat sekä muut hieman raskaammat kohteet.

Juurimatot pitävät pihamaan siistinä

Juuriestematto asennetaan maaperän pinnalle estämään kasvien juuriston leviämistä tai kasvua tiettyyn suuntaan. Juuriestematto on yleensä valmistettu muovista tai kankaasta, ja se on saatavana eri kokoisina rullina, jotka voidaan leikata sopiviksi. Juuriestematto voidaan asentaa kasvien juuriston alle tai ympärille, jolloin se toimii esteenä kasvien juuriston leviämiselle. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun halutaan estää kasvien juurien leviäminen naapurien pihaan tai estää niitä kasvamasta tiettyyn suuntaan.

Vettä läpäisevä juurimatto estää puiden ja pensaiden juuria tunkeutumasta esimerkiksi kukkapenkkeihin, istutusalueille ja kuivatusjärjestelmiin. Juuriestemattoa voidaan käyttää myös estämään rikkakasvien kasvua. Juurimatto asetetaan maaperän päälle ennen kuin asennetaan kasvualusta, jolloin se toimii esteenä rikkakasvien juurille. Juurimatto on helppo asentaa ja poistaa, ja se on kestävä ja pitkäikäinen.

Suodatinkankaat sekä juuriestematot löydät erilaisiin tarpeisiin edullisesti Puuilosta. Löydät meiltä myös laajan valikoiman muita pihatarvikkeita ja puutarhatarvikkeita, joiden avulla saat luotua unelmiesi pihamaan. Tilaa tuotteet kätevästi verkkokaupastamme vuorokauden ympäri, tai tule tutustumaan tuotteisiin lähemmin tavarataloihimme. Asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään oikeat tuotteet juuri sinun pihaprojektiisi. Jos haluat tehdä sen itse, tule Puuiloon!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet