Hallaharsot ja mansikkakangas

Kasvimaan ja muiden istutusten oikeaoppinen suojaaminen on tärkeää mahdollisimman runsaan sadon varmistamiseksi. Kasvimaalla kasvavat hyötykasvit sekä puut ja pensaat voivat vaatia lajista riippuen suojaa muun muassa kylmyydeltä, auringolta, sateelta ja tuulelta. Oikeanlaisella, kullekin kasvilajille soveltuvalla suojalla voidaan lisäksi parhaimmillaan pidentää satokautta ja nauttia kasvimaan antimista pidemmälle loppukesään. Erilaisiin käyttötarkoituksiin kehitetyt suojakankaat ovat suosittuja etenkin kasvimailla ja marjapensaissa. Suojakangasta kasvimaalle valitessa on tärkeää perehtyä kankaiden vaihteleviin ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin.

Kasvimaan suojakankaat ja suojamuovit kätevästi Puuilosta

Katekangas on taimien istutusvaiheessa käytettävä, kasvualustan ja koristekatteen tai -kivien väliin levitettävä suojakangas. Katekankaan tehtävänä on pitää rikkakasvit allaan, mutta päästää samanaikaisesti vesi lävitseen maaperästä kasveihin. Katekangas sopii hyvin käytettäväksi kestäville koristepensaille ja havukasveille, ja sitä käytetään myös perennapenkkien perustamisessa. Katekankaan tavoin käytettävä mansikkakangas sopii mansikkapenkkeihin. Katekankaaseen verrattuna mansikkakangas on materiaaliltaan hieman napakampaa ja sen liukas pinta hankaloittaa rönsyjen ja rikkakasvien juurtumista. Katekankaan tavoin mansikkakangas levitetään kasvualustan päälle, koriste- tai kuorikatteen alle. Mansikkamuovi puolestaan sopii mansikkapenkkien lisäksi myös avomaan vihanneksille sekä koristekasveille, ja kestävän mansikkamuovin tehtävänä on rikkakasveilta suojaamisen lisäksi myös aikaistaa satoa.

Hallaharso on suosittu, väriltään valkoinen kuitukangas, jonka avulla kasveja suojataan kylmyydeltä, tuulelta ja kovilta sateilta. Lisäksi hallaharso myös suojelee kasvustoa liialliselta auringonvalolta sekä ei-toivotuilta tuhohyönteisiltä, joten kyseessä on varsin monipuolinen ratkaisu kasvimaata suojaamaan. Hyvin valoa läpäisevänä ohuesta materiaalista valmistettu hallaharso säilyttää allaan kasvaville kasveille tarvittavan lämmön, minkä lisäksi sen ohut rakenne varmistaa riittävän kosteustason tarjoten kasveille kasvihuonemaiset olosuhteet. Kätevän hallaharson avulla kasvukautta voi pidentää sekä keväästä että syksystä. Hallaharsoa käytetään etenkin kukkiville marjapensaille sekä pienemmille hedelmäpuille.

Puuilosta löydät kasvimaan suojakankaat ja suojamuovit, jotka tarjoavat monia etuja hyöty- ja koristekasveillesi. Katso samalla myös valikoimastamme löytyvät kasvihuoneet ja pensastuet. Hankit meiltä tarvitsemasi tuotteet aina joustavasti ja tietysti edulliseen hintaan. Voit tehdä ostoksia ympäri vuorokauden palvelevassa verkkokaupassamme tai jossakin yli 30 tavaratalostamme, joita löytyy ympäri Suomen. Tervetuloa ostoksille!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet