Hiiligrillit ja pallogrillit

Hiiligrillit ja pallogrillit maittaviin grillaushetkiin 

Grillaus kuuluu monen mielestä ehdottomasti kesäkauden mieluisimpiin puuhiin. Grillauksen aikana syntyvät suussa sulavat grilliherkut ovat omiaan toimimaan palkintona grillaamiseen ryhtyvälle. Huumaavan tuoksuisia grillissä syntyviä ruokia arvostavat lisäksi niin perheenjäsenet kuin syömään kutsutut vieraatkin kerta toisensa jälkeen. Grillien maailmassa on tänä päivänä runsaasti valinnanvaraa, ja viime vuosina kaasugrillit ovat nousseet suosituimmaksi grillityypiksi niiden mahdollistaman nopean grillauksen ansiosta. Monen valinta on siitä huolimatta kiireettömiä grillaushetkiä tarjoava hiiligrilli, useimmiten pallogrillin muodossa. Hiiligrilli tarjoaa grillaushetkiin aidon grillauksen tunteen houkuttelevine tuoksuineen.

Valitse käyttötarpeisiisi parhaiten sopiva hiiligrilli

Vaikka hiiligrillin käyttö vaatiikin hieman enemmän aikaa kaasugrilliin verrattuna, sen käyttö on kuitenkin hyvin yksinkertaista. Hiiligrillin pohjalle ladotaan kasa joko hiiliä tai brikettejä. Puuilosta löydät ravintolalaatuiset grillihiilet 50 litran säkeissä sekä pienemmät grillihiilisäkit satunnaisempaan tarpeeseen. Tämän jälkeen hiilet sytytetään esimerkiksi sytytyspaloilla. Tämän jälkeen odotellaan hiilloksen valmistumista, ja kun hiilet tai briketit hehkuvat punaisina, grilli on käyttövalmis. Hiiligrillissä voi yhtä hyvin paistaa mehevät grillipihvit kuin kypsentää kalaakin. Lisäksi grilliritilällä kypsyvät hyvin myös erilaiset kasvikset, sienet ja juustot.

Yksi hiiligrillin tärkeimmistä eduista on sen tuottama voimakas lämpö, joka mahdollistaa nopean paistamisen lihoille ja vihanneksille, antaen niille rapean pinnan, kun taas sisus pysyy mehukkaana ja mureana. Hiiligrillit ovat myös erittäin monipuolisia, mahdollistaen suoran grillaamisen, epäsuoran grillaamisen ja savustamisen. Hiiligrillit vaativat enemmän huomiota ja ylläpitoa kuin kaasugrillit, koska hiilet on sytytettävä ja valvottava koko kypsennysprosessin ajan. Monet kuitenkin pitävät hiilen sytyttämistä ja sen huolenpitoa osana ruoanlaittokokemusta. Kaiken kaikkiaan hiiligrillit ovat erinomainen valinta niille, jotka haluavat saada ruokaansa rikkaan savuisen maun.

Pallogrillit vaivattomaan ruoanlaittoon

Kooltaan pieni pallogrilli on helppo mahduttaa pienemmällekin piha-alueelle tai terassille ja se kulkee vaivatta mukana myös kesämökille. Pieni pallogrilli riittää grillauspinta-alallaan grilliruoan valmistukseen yhdellä grillauskerralla pienemmälle porukalle. Pallogrillejä on toki saatavana myös isompina malleina, joissa pystyy valmistamaan kerralla grilliherkut useammalle nautiskelijalle. Hiilillä toimivia grillausratkaisuja on olemassa pallogrillien lisäksi myös muina malleina. Grillikatoksen nuotiossa käytettävä kätevä ulkotulisija on tulipesä, jossa ruoanvalmistus käy nopeasti. Ulkotulisija on muotoilultaan patamainen, kun taas nuotiogrilli puolestaan on nuotion päälle asennettava teline grilliritilällä. Nuotiogrilliin kuuluu usein myös pidike perinteiselle kahvipannulle.

Yksi pallogrillien suurimmista eduista on niiden käyttömukavuus. Niitä on helppo käyttää, ne ovat nopeita lämpenemään ja ne tarjoavat tasaisen lämmön kaikille grillaamallesi ruoille. Lisäksi pallogrillejä voi käyttää hiilien, brikettien tai kaasun kanssa, joten niitä on helppo sovittaa omaan ruoanlaittotyyliin. Monet grillimallit ovat myös kannettavia, joten niitä voi helposti kuljettaa esimerkiksi piknikille tai retkelle.

Pallogrillit ovat suosittu ulkokäyttöön tarkoitettu grillityyppi, joka on suunniteltu tarjoamaan käyttäjilleen helppoa ja tehokasta grillikokemusta. Nimensä mukaisesti pallogrillit ovat pyöreitä ja niissä on yleensä kupolimainen kansi, joka auttaa säätelemään ilmavirtaa ja lämpötilaa. Pallogrillin käyttö on helppoa ja intuitiivista. Grillin alla on yleensä tuhkalaatikko, joka helpottaa grillin siivoamista. Pallogrillin lämpötilaa voi säätää avaamalla ja sulkemalla ilmanottoaukkoja kannessa ja grillin pohjalla. Tämä mahdollistaa käyttäjälle täydellisen hallinnan kypsennysprosessista.

Tutustu hiiligrillien ja pallogrillien valikoimaan Puuilon sivustolla. Olipa etsinnässä pieni pallogrilli, nuotiogrilli tai ulkotulisija, valikoimastamme löydät jokaisen niistä. Grilliostoksilla ollessasi tutustu samalla myös näyttävään ja tunnelmalliseen tulisijaan, jossa voi polttaa halkoja tai jätkänkynttilöitä. Tervetuloa tekemään tulevista grillaushetkistä maistuvia ja ikimuistoisia yhdessä Puuilon kanssa – löydät meidät sekä verkosta että yli 30 tavaratalostamme ympäri Suomen!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet