Puukiukaat

Laadukkaat puukiukaat takaavat parhaat löylyt

Mikään ei voita kunnon löylyjä, olipa kyseessä sitten usein lämpiävä kotisauna tai ulkosauna mökillä, mahdollisesti jopa raikastavan pulahduksen tarjoavan vesistön äärellä. Monen suomalaisen mielestä perinteinen puukiuas tarjoaa parhaat löylyt saunassa kuin saunassa. Kun tunnelmallinen puun rätinä hurmaavine tuoksuineen yhdistyy saunan ihastuttavaan lämpöön, sauna on mitä parhain rentoutumispaikka ajasta ja paikasta riippumatta. Puukiuas tarjoaa myös pehmeät löylyt, jotka hemmottelevat mukavasti sekä kehoa että mieltä. Lasiluukulla varustettu puukiuas mahdollistaa lisäksi lumoavan, katseenvangitsijana toimivan tulen ihastelemisen.

Miten valitsen sopivan kiukaan?

Kiuas kannattaa valita ensinnäkin saunan koon mukaan. Lisäksi valinnassa ratkaisevaa ovat kiukaan sisältämät ominaisuudet, kuten tietysti myös hankintaan suunniteltu budjetti. Kiukaan teho on ominaisuuksista tärkein, sillä se vaikuttaa myös siihen, minkä kokoiseen tilaan kyseinen kiuas kannattaa sijoittaa. Merkittävä ominaisuus on myös kivimäärä, joka mahtuu kuhunkin kiukaaseen. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä suurempi kiukaan mahduttava kivimäärä on, sen paremmat löylyt kiuas tarjoaa, minkä lisäksi isommalla kivimäärällä myös lämpö säilyy pidempään.

Puukiuas vesisäiliöllä lämmittää pesuveden

Ratkaisevassa asemassa kiuasvalinnassa on myös se, halutaanko kiukaan sisältävän vesisäiliön. Puukiuas vesisäiliöllä on kannattava hankinta etenkin kesämökille, sillä säiliössä pesuvesi lämpiää kätevästi samaa tahtia kiukaan kanssa. Mökeillä näkee myös säiliöttömiä puukiukaita, joita täydentävät erilliset veden lämmitykseen tarkoitetut, hormeilla varustetut padat. On täysin makuasia, kumman mallisen kiukaan haluaa hankkia. Puukiukaat eroavat toisistaan myös lämmitystavan suhteen. Kertalämmitteinen kiuas vaatii jatkuvalämmitteistä kiuasta pidemmän alkulämmityksen, joskin se tarjoaa saunaan pitkäkestoista lämpöä. Jatkuvalämmitteiseen kiukaaseen lisätään puita koko saunomisen ajan tasaisin väliajoin, mikä on monelle saunojalle mieluisaa ja rentouttavaa ajanvietettä.

Saunominen on nautinto, johon kannattaa panostaa. Optimaalisesti toimiva kiuas on keskeisessä roolissa täydellisten löylyjen aikaansaannissa. Olipa etsinnässä puukiuas vesisäiliöllä tai ilman, meiltä löydät kiukaat kattavassa valikoimassa, alan laatumerkkien valmistamina. Tarjoamme valikoimassamme myös muut kiukaat ja kiuastarvikkeet. Verkkokaupassamme pääset tutustumaan eri kiukaiden ominaisuuksiin tuotekuvaa klikkaamalla. Tervetuloa tekemään onnistuneita ostoksia joko verkkokauppaamme tai johonkin yli 30 tavaratalostamme.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet