Lannoitteet

Kun tavoitteena on tehdä kotipuutarhasta värikäs ja elinvoimainen tai nurmikosta upean vihreä, säännöllinen kastelu ei välttämättä riitä yksistään pitämään huolta kasveistasi tai nurmikostasi. Lannoite ja kasviravinne ovat tehokkaita ratkaisuja niin väriloistollaan hehkuvien kukkapenkkien kuin kauniina vihertävän nurmikon ylläpitämiseen. Keväisin ja syksyisin tehtävä lannoitus auttaa istutuksia pääsemään täyteen kukoistukseensa. Ulkotiloissa kasvavien istutusten lannoittaminen kannattaa tehdä sadekelin lähestyessä, sillä sadeveden avulla lannoite tai kasviravinne pääsee imeytymään istutusmultaan tehokkaammin. Mikäli luvassa on vain poutasäitä, istutukset tulee kastella välittömästi lannoituksen jälkeen.

Erilaisiin tarpeisiin soveltuvat luonnonlannoitteet

Erilaiset luonnonlannoitteet ovat turvallisia käyttää ja ne sopivat niin yrttien ja vihannesten lannoittamiseen kuin nurmikon tuuhean kasvun varmistamiseen. Lannoitetta käyttäessä on kuitenkin tutustuttava huolellisesti lannoitteen käyttöohjeeseen, jotta voidaan välttyä liikalannoitukselta, joka estää kasveja saamasta vettä ja erilaisia luontaisia kasviravinteita, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia. Yksi esimerkki suosituista luonnonlannoitteista on kanankakka, joka soveltuu koko puutarhan lannoittamiseen ja toimii tehokkaana voimanlähteenä esimerkiksi nopeakasvuisille kesäkukille. Lisäksi kanankakka sopii myös komposteissa käytettäväksi edistämään kompostoitumista vähäravinteisemman puutarhajätteen seassa.

Luonnonlannoitteisiin lukeutuu myös keväällä tai kesällä nurmikolle levitettävä sammalsyöjä, sammaloituneelle nurmikolle tarkoitettu erikoislannoite, joka samanaikaisesti sekä hävittää sammalen nurmikolta että nopeuttaa myös nurmikon kasvua. Sammalsyöjä sisältää nurmikolle elintärkeitä ravinteita ja hivenaineita, joiden avulla nurmikko jatkaa kasvuaan elinvoimaisena. Helposti levitettävä puutarhakalkki puolestaan on puhdas luonnontuote, joka varmistaa maan kalkkitasojen ylläpitämisen. Keväällä tai syksyllä levitettävä puutarhakalkki liukenee kasvien käyttöön nopeasti ja sillä on pitkäkestoiset vaikutukset.

Kun puutarhasi kaipaa lannoittamista, Puuilosta hankit kätevästi tarvitsemasi luonnonlannoitteet, kuten sammalsyöjän tai puutarhakalkin. Samalla ostoskäynnillä voit myös täydentää meillä muut puutarhatarvikkeet, kuten siemenet sekä mullat ja katteet. Sivustollamme voit tutustua kätevästi tuotteiden tarkempiin kuvauksiin ja näet samalla myös sinua kiinnostavien tuotteiden myymäläsaatavuuden jopa yli 30 myymälässämme. Tervetuloa Puuiloon hankkimaan puutarhasi kukoistamisen varmistavia tuotteita – aina edulliseen hintaan!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet