Polttopuiden tekeminen on tuttua puuhaa tulisijan omistajalle, joka haluaa valmistaa ne itse valmiiden klapien tilaamisen sijaan. Kirveen varressa työskenteleminen voi tuntua voimia ja aikaa verottavalta askareelta, etenkin jos klapeja tarvitaan runsaampia määriä. Klapikone eli halkomakone on puiden pilkkomisessa kätevä apulainen, jonka avulla polttopuut syntyvät helposti niin takkaan kuin saunaankin. Klapikoneen halkaisuterä katkaisee pöllin näppärästi ja nopeasti, joten kirveellä työskentelyyn verrattuna konetta hyödyntämällä pääsee huomattavasti nopeammin siirtymään klapien pinoamisvaiheeseen.

Klapikoneita on saatavilla niin sähkömoottorilla varustettuina hydraulisina malleina kuin polttomoottoreilla varustettuina malleina. Polttomoottorikäyttöisen halkomakoneen etuna on se, että sitä voidaan käyttää myös paikoissa, joissa ei ole sähköä saatavilla. Polttomoottorilla toimiva klapikone onkin erityisen suosittu vaihtoehto esimerkiksi mökeillä. Koneet eroavat toisistaan myös muotoilujensa osalta. Markkinoilta löytyy sekä pystymallisia että jaloilla varustettuja halkaisukoneita useina eri malleina. On puhdas makuasia, kumpi näistä versioista tuntuu miellyttävämmältä käytössä. Kaiken kaikkiaan tämän päivän halkomakoneet ovat yksinkertaisia käyttää ja niiden toiminnoista pääsee helposti jyvälle vasta-alkajakin. Kun koneen mukanaan tuomien hyötyjen makuun on päässyt, harva haluaa enää kaivaa kirvestä esille klapien tekemiseksi.

Pikahalkomakone on tehokas moderni apulainen, joka on nimensä mukaisesti myös vikkelä toiminnossaan. Pikahalkomakoneella klapit syntyvät kirjaimellisesti käden käänteessä ja vaikka se selviääkin tehonsa puolesta isommistakin pölleistä, koneen käyttämiseen ei kuitenkaan tarvita suurempia ponnisteluja. Pikahalkomakoneiden tehokkuus eroaa huomattavasti edukseen etenkin takavuosien perinteisistä klapikoneista. Tällaisen koneen äärellä työskentely sujuu joustavasti ja mutkattomasti, ja polttopuut valmistuvat mitä pikaisimmassa aikataulussa.

Muista myös viiltosuojatut käsineet, metsurinsaappaat sekä tarvittaessa metsurin housut ja metsätöihin sopiva takki.

Osta meiltä laadukas klapikone tai klapisirkkeli, joka tekee puun pilkkomisesta jouhevaa puuhaa. Tarvittaessa löydät meiltä myös erilaisia tarvikkeita klapikoneisiin. Palvelemme sekä verkkokaupassamme että yli 30 tavaratalossamme ja tarjoamme upean valikoiman tuotteita edullisin hinnoin. Verkkokaupastamme saat aina nopean ja varman toimituksen sekä 30 päivän ajan myös ilmaisen palautuksen, mikäli meiltä ostamasi tuote ei jostakin syystä vastaakaan odotuksiasi. Tervetuloa tutustumaan tuotteidemme, kuten esimerkiksi klapikoneiden, tarkempiin tuotekuvauksiin ja ominaisuuksiin, jotka ovat apunasi ostopäätöksen teossa.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 30 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!