Raivaussahat

Raivaussahat tehokkaaseen metsänhoitoon

Raivaussaha on tehokas työkalu, joka on suunniteltu käsittelemään tiheää kasvillisuutta, pensaita ja puita, jotka ovat liian suuria tavalliselle trimmerille tai ruohonleikkurille. Raivaussahan avulla voit nopeasti ja tehokkaasti puhdistaa suuria alueita metsässä, pellolla tai pihallasi. Raivaussahat ovat erittäin tehokkaita ja kestäviä työkaluja, joita käytetään yleisesti esimerkiksi maisemointi-, maanviljelys-, metsänhoito- ja tiehoitotöissä. 

Raivaussahat ovat suosittuja sekä ammattilaisten että kotipuutarhureiden keskuudessa, sillä ne tarjoavat nopean ja tehokkaan tavan pitää ympäristösi siistinä ja järjestyksessä. Jos etsit tehokasta ja monipuolista työkalua kasvillisuuden hallintaan, niin raivaussaha on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Raivaussahan terä

Yleisin raivaussaha on varustettu pyörivällä metalliterällä, joka on suunniteltu leikkaamaan läpi tiheän kasvillisuuden. Raivaussahan terä on tärkeä osa, joka määrittää työkalun tehokkuuden ja toimivuuden. Raivaussahan terät ovat saatavilla erilaisissa malleissa ja koossa, ja ne on suunniteltu leikkaamaan erityyppistä kasvillisuutta. Vaikoimassa on esimerkiksi metalliteriä. On tärkeää valita oikea terätyyppi ja -koko tarkoitukseesi, jotta saavutat parhaat mahdolliset tulokset. Joissain malleissa on myös siimaleikkuri, joka soveltuu paremmin hienompaan trimmaukseen. Löydät valikoimastamme myös varateriä sekä siimapäitä

Raivaussahan terä on yksi tärkeimmistä osista, joka määrittää sahan käyttöominaisuudet ja tehokkuuden. Terän laatu ja muotoilu vaikuttavat merkittävästi raivaussahan leikkauskykyyn, tarkkuuteen ja käyttöikään. Yleisimmin käytettävät terätyypit ovat metalliterät ja nylonlankapäät. Metalliterät ovat yleisimpiä ja suositeltavia raskaamman kasvillisuuden, kuten puiden ja pensaiden, leikkaamiseen. Terät voivat olla hammastettuja tai sileitä, ja niiden pituus vaihtelee yleensä 20-30 cm välillä. Nylonlankapäitä käytetään yleensä kevyempien kasvien, kuten heinien ja ruohojen, leikkaamiseen. Ne ovat yleensä noin 2-4 mm paksuisia ja niitä on saatavana erilaisilla muotoiluilla ja väreillä. Terän kärjen muoto on myös tärkeä tekijä. Suora kärki on paras valinta karkealle kasvillisuudelle, kun taas pyöristetty kärki sopii paremmin ruohon ja muiden pehmeämpien kasvien leikkaamiseen. Terän muotoilu ja leveyden valinta vaikuttavat myös sahan leikkaustehoon ja tarkkuuteen.

Raivaussahan huolto

Terän huolto on tärkeää raivaussahan käyttöiän ja tehokkuuden kannalta. Terän tulee olla terävä ja puhtaanapito on tärkeää. Terän tylsyminen hidastaa sahan tehokkuutta ja voi aiheuttaa vaarallisia tilanteita, kun taas likainen terä voi heikentää sen leikkauskykyä ja aiheuttaa vaurioita.

Raivaussahan valinta

Raivaussahan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon kasvillisuuden tyyppi ja alueen koko, joita käsitellään. Raivaussahoja on saatavana niin polttomoottorikäyttöisinä kuin akkukäyttöisinä. Akkukäyttöinen raivaussaha on hieman kevyempi käyttää. Raivaussahojen kestävyys ja monipuolisuus on niiden tärkeimpiä ominaisuuksia. Ne on suunniteltu kestämään raskaita käyttöolosuhteita ja kestävät hyvin kulutusta. Useimmissa malleissa on myös säädettävät kahvat ja hihnat, jotka lisäävät käyttömukavuutta ja vähentävät käyttäjän väsymystä.

Miten käyttää raivaussahaa?

Raivaussahan käyttö voi olla ensikertalaiselle jännittävää. Kuitenkin oikealla tekniikalla ja turvallisuusohjeiden noudattamisella se on turvallinen ja tehokas työkalu kasvillisuuden raivaamiseen. Ennen raivaussahan käyttöä on tärkeää lukea käyttöohjeet ja ymmärtää turvallisuusohjeet. Käytä aina suojavälineitä, kuten työkäsineitä sekä suojalaseja ja kuulosuojaimia. Pidä raivaussahaa molemmin käsin ja aseta terä 45 asteen kulmaan. Liikuta raivaussahaa edestakaisin pyyhkäisevässä liikkeessä leikaten kasvillisuutta. Pidä aina turvallinen etäisyys terästä ja älä koskaan ylitä suositeltua nopeutta. Kun olet valmis, sammuta raivaussaha ja säilytä se turvallisessa paikassa.

Kaiken kaikkiaan raivaussaha on tärkeä työkalu kaikille, jotka haluavat pitää suuret ulkoalueet siistinä ja hyvin hoidettuna. Niiden tehokkaat ja tarkat leikkausominaisuudet tekevät kasvillisuuden raivaamisesta helpompaa ja tehokkaampaa. Tilaa tuotteet kätevästi verkkokaupastamme vuorokauden ympäri tai tule käymään yhteen tavarataloistamme, niin asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään oikeat tuotteet juuri sinun tarpeisiisi. Jos haluat tehdä sen itse, tule Puuiloon!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet