Ruohonleikkurit

Ruohonleikkurit tehokkaaseen pihanhoitoon

Ruohonleikkurit ovat tärkeä osa puutarhanhoidon välineistöä. Kesän koittaessa on korkea aika kaivaa ruohonleikkuri esiin varaston uumenista. Mikäli pitkään palvellut leikkuri kaipaa uusintaa, uutta leikkuria hankkiessa on hyvä suunnitella hankintaa ensinnäkin sen mukaan, minkä kokoisella pihalla sitä käytetään. Pikkuruisen pihan tarpeisiin voi riittää käsikäyttöinen ruohonleikkuri, mutta jos leikattavaa nurmikkoa on enemmänkin, polttomoottorikäyttöinen ruohonleikkuri säästää sekä aikaa että vaivaa. Tänä päivänä robottiruohonleikkurit ovat kasvattaneet suosiotaan, ja itsenäisesti nurmikon leikkaamisen suorittava robottimallinen leikkuri onkin varsin oiva hankinta jokaiselle mukavuutta ja ylimääräistä vapaa-aikaa arvostavalle.

Polttomoottorikäyttöiset ruohonleikkurit ovat tehokas valinta

Bensiinikäyttöiset ruohonleikkurit ovat tehokkaita ja voimakkaita leikkureita, joilla onnistuu suuremmankin pihamaan leikkaaminen kätevästi.  Ennen käyttöä on tärkeä huolehtia moottoriöljyn lisäämisestä. Polttoaineeksi käy pienkonebensiini. Polttomoottorikäyttöiset ruohonleikkurit ovat äänekkäämpiä kuin muut vaihtoehdot, joten muista käyttää leikatessa kuulosuojaimia.

Sähköruohonleikkurit ovat helppokäyttöinen vaihtoehto

Pienemmällä pihamaalla palvelee parhaiten kevyt ja helppokäyttöinen akkukäyttöinen ruohonleikkuri. Akkukäyttöisen ruohonleikkurin etuja ovat keveys ja hiljaisuus. Ne ovat myös vaivattomampia käyttää, kun käyttö ei vaadi esimerkiksi bensiiniä. Myös käynnistys sujuu näppärästi napista. Sähköruohonleikkurit ovat riippuvaisia akun kestosta, mutta leikkaamisen nopeuttamiseksi on mahdollista ostaa useampi akku. 

Niin polttomoottorikäyttöisistä kuin akkukäyttöisistä leikkureista on saatavana myös vetäviä malleja. Itsevetävät ruohonleikkurit avustavat leikkaamista tehokkaasti etupyöristä tulevan vedon ansiosta. Veto käynnistetään erikseen ruohonleikkurin kahvasta. Työskentely on helppoa ja vaivatonta, ja ruohonleikkuu onnistuu vaikeissakin maastoissa. 

Robottiruohonleikkurit kätevään leikkaukseen

Robottileikkurit ovat kehittyneempiä sähköleikkureita, jotka voivat liikkua itsestään pihalla ja leikata ruohon ilman käyttäjän valvontaa. Niiden toiminta perustuu usein rajausjohtoon, joka määrittelee leikattavan alueen. Robottiruohonleikkuri auttaa pitämään pihan siistinä, ja saa aikaan hyvän leikkausjäljen luotettavasti. Robottileikkurin avulla säästät aikaa ja vaivaa, kun työläs nurmikonleikkuu hoituu itsestään.

Miten ruohonleikkuria tulisi huoltaa?

Ruohonleikkurin säännöllinen kunnossapito on tärkeää sen pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Ruohonleikkurin huolto sekä käyttökuntoon laittaminen on hyvä suorittaa keväällä ennen ensimmäistä leikkauskertaa. Leikkurin terä kannattaa säännöllisesti tarkistaa, ja ruohonleikkurin terän teroitus suorittaa tarpeen vaatiessa. Moottorin kunto kannattaa tarkistaa, ja varmistaa ilmansuodattimen olevan puhdas. Myös polttoainesäiliön ja öljyn taso kannattaa tarkistaa ennen käyttöä, mikäli kyseessä on polttomoottorileikkuri. Ruohojäämät ja muut epäpuhtaudet on hyvä puhdistaa terän ja moottorin ympäriltä. Ruohonleikkuri tulisi myös säilyttää kuivassa paikassa, ja se voidaan suojata esimerkiksi peitteellä. 

Ruohonleikkurit löydät edullisesti Puuilosta. Katso myös ruohotrimmerit täydentämään ruohonleikkuria. Trimmerit selviytyvät niin pitkistä heinistä, nokkosista kuin rikkakasveistakin, jotka ovat useimmiten pienemmille ruohonleikkureille ylivoimaisia leikattavia. Kaiken tarvittavan pihanhoitoon löydät niin tavartaloistamme kuin verkkokaupastamme, josta voit tilata tuotteet kätevästi vuorokauden ympäri. Jos haluat tehdä sen itse, tule Puuiloon!

 
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet