Kattovalaisimet ja seinävalot

Kattovalaisimet ja seinävalot kaikkiin valaistustarpeisiin

Kattovalaisimien valikoimaan kuuluu paljon erilaisia valaisimia kodin oleskelutiloihin, sekä kellariin, autotalliin tai varastotiloihin. Kodin valaistusta suunnitellessa on hyvä pohtia, millaiseen tilaan ja mihin käyttötarkoitukseen valaistusta tarvitaan. Myös energiatehokkuus on hyvä pitää mielessä, ja energiaa säästävillä valonlähteillä voidaan luoda isojakin säästöjä. Käyttötarkoitukseen vaikuttaa myös valaisimen sijainti. Yleinen valonlähde on hyvä sijoittaa lähelle huoneen keskikohtaa, kun taas esimerkiksi työpöydän ylle voidaan kohdentaa valoa tarpeen mukaisesti.

Kodin tunnelmaa saa hyvin tehostettua erilaisilla valoratkaisuilla. Kattolamput voidaan sijoittaa näkyvästi esille, mutta myös upottaa kattoon poissa näkyvistä. Yksi tärkeä osa valaistuksen suunnittelua onkin huonekorkeuden ja valaisimien yhteensopivuus. Kulkuväylille, kuten portaikkoihin tai eteiseen, on tärkeää sijoittaa seinävalot ja kattovalaisimet siten, että ne eivät häiritse kulkemista. Tähän tarkoitukseen toimivat hyvin uppoasennetut valot. Korkeimmissa tiloissa, kuten olohuoneissa ja makuuhuoneissa, esimerkiksi riippuvat kattovalaisimet voivat olla valaistuksen lisäksi myös näyttäviä itsessään.

Valitse valaisintyyppi käyttötarkoituksen mukaan

Kattovalaisinmallistomme sisältää vaihtoehtoja kaikkiin käyttötarkoituksiin. Paneelivalaisin on esimerkki kattovalaisimesta, joka voidaan sijoittaa esimerkiksi olohuoneeseen tai eteiseen. Osa led-alasvaloista voidaan asentaa myös kosteihin sisätiloihin kuten kylpyhuoneisiin. Varastoihin tai autotalleihin soveltuvat esimerkiksi led-yleisvalaisimet. Seinävalot ovat kätevä tapa tuoda lisävaloa haluttuun kohteeseen. Seinävalo on myös kätevä tapa valaista esimerkiksi kellari tai varastotila. Ulkokäyttöön tarkoitetuilla seinävaloilla voidaan myös luoda pihamaalle turvaa ja tunnelmaa.

Millainen valaisin olohuoneeseen kannattaa valita?

Olohuoneen valaisin luo rauhallisen tunnelman oleskelutilaan, jolloin valaisimeksi sopii esimerkiksi sävyltään hieman pehmeämpi riippuvalaisin. Olohuoneissa ja makuuhuoneissa kätevä vaihtoehto ovat myös himmennettävät lamput, joiden avulla esimerkiksi iltaisin tilaa voidaan rauhoittaa helpommin. Seinävalojen avulla voit kohdistaa valoa päävalaisimen tueksi, ja ne toimivatkin esimerkiksi makuuhuoneen tai olohuoneen lukuvalona. Kattovalaisimen tai seinävalon värilämpötila ja teho on hyvä valita käyttötarkoituksen mukaan. Lampun lumenarvo kertoo, kuinka paljon valoa se tuottaa ympäristöönsä. Tarvittava lumenien määrä huoneen valaisuun riippuu sen koosta ja käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi keittiöön tai kylpyhuoneeseen tarvitset todennäköisemmin kirkkaamman valon kuin olohuoneeseen. Kylpyhuoneen tarpeisiin sopii esimerkiksi kirkkaampi kattolamppu.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet