Pyöräilykypärät ja pyöräilyvaatteet

Pyöräilykypärät ja pyöräilyvaatteet turvalliseen ajokokemukseen

Ennen pyöräilykauden aloittamista on hyvä tarkastaa pyöräilyvarusteensa. Oikeilla varusteilla takaat turvallisen ja nautinnollisen ajokokemuksen. Pyöräily sujuu niin kaupungissa, maanteillä kuin vaativammissakin maastoissa sujuvasti, kun huolehdit varustuksesi kunnosta. Pyöräilykypärän sekä sopivan pyöräilyvaatetuksen avulla voit huoletta keskittyä ajamisesta nauttimiseen niin työmatkoilla kuin vapaa-ajan pyörälenkeilläkin.

Pyöräilykypärä on tärkein varusteesi

Pyöräilykypärä on pyöräilijän tärkein varuste. Pyöräilykypärä suojaa kaatumisilta ja tapaturmilta. Valikoimistamme löydät kypärät niin lapsille kuin aikuisille. Valitse kypärä tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Pyöräilykypärää valitessa on hyvä miettiä, tarvitseeko mallin, jossa on säädettävä sisämitta tai lukuisia ilma-aukkoja. Suurempi määrä ilma-aukkoja varmistaa miellyttävän ilmanvaihdon ajon aikana. Pyöräilykypäröitä on saatavana myös pyöreämpinä BMX-malleina.

Lasten pyöräilykypäriä on saatavana koon ja mallin mukaan. Lasten päät vaativat erityistä suojaa, ja onkin tärkeä ostaa kypärä, joka istuu hyvin. Kypärien säätöpantojen avulla kypärän saa kiristettyä juuri sopivan kokoiseksi. Istuva ja mieluinen pyöräilykypärä takaa lapsen turvalliset ajomatkat. Lasten pyöräilykypärät on suunniteltu kevyiksi ja helppokäyttöisiksi, jotta pyöräilystä saadaan mahdollisimman miellyttävä kokemus.

Pyöräilykypärä on oikeankokoinen, kun se suojaa otsan ja takaraivon sekä istuu päähän hyvin, eikä heilu tai hölsky käyttäessä. Myymälässä oikean koon voi selvittää kokeilemalla, mutta verkosta ostaessa olisi hyvä mitata pää ympärysmitta, mikäli siitä ei ole varma. Mittaaminen tapahtuu mittanauhalla pään leveimmästä kohdasta, korvien yläpuolelta. Kypärän kiinnityshihnan ollessa kiinni kypärän tulisi pysyä tukevasti paikoillaan, kuitenkin siten, että kiinnityshihnan ja leuan väliin mahtuu sormi.

Kuinka usein pyöräilykypärä pitää vaihtaa?

Jokainen pyöräilykypärän saama kolhu vähentää sen iskunvaimennustehoa, vaikka vauriot eivät ulospäin näkyisikään. Jos kypärässä näkyy selkeitä viiltoja tai halkeamia, tai siihen kohdistuu kova isku esimerkiksi kaatumisesta, se kannattaa vaihtaa välittömästi. Kypärää ei tulisi jättää paikkaan, jossa se pääsee altistumaan erikseen kuumudelle, kuten lämpimään autoon. Valmistajat suosittelevat kypärän vaihtamista uuteen 3–5 vuoden välein.

Mitä muita pyöräilyvarusteita tarvitaan?

Myös muiden varusteiden asianmukainen käyttö takaa parhaan ajokokemuksen. Ajokäsineet takaavat vahvan pidon sekä mukavat ajomatkat, ja ne suojaavat kätesi kulutukselta geelipehmusteen avulla. Lisäksi kaatuessa ne suojaavat käsiä lisävaurioilta. Monikäyttöinen pyöräilymyssy suojaa viimalta ja siirtää kosteuden pois iholta. Ajokokemuksesta tulee huomattavasti leppoisampi, kun suojautuu asianmukaisesti sääoloilta. Katso lisäksi myös muut pyöräilytarvikkeet, joilla laitat ajokkisi kuntoon.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet