Liimat

Liimat, puuliimat ja asennusliimat rakennustöihin

Erilaiset liimat sopivat kodin pieniin korjaustöihin sekä erilaisiin rakennusprojekteihin. Valikoimastamme löydät erilaiset liimat niin sisäkäyttöön kuin ulkokäyttöön. Laadukkailta tuotemerkeiltä saatavilla on niin yleisliimoja, puuliimoja kuin tiivistemassojakin. Liimojen lisäksi on saatavana tarvikkeita kuten kuumaliimapistooleja sekä massapuristimia.

Yleisliimat sopivat moniin tarkoituksiin

Yleisliimoja on saatavilla useilta eri merkeiltä. Yleisliimat sopivat monille eri materiaaleille, kuten pahville, paperille, puulle ja metallille. Kuivuessaan ne ovat usein kirkkaita. Yleisliimat sopivat esimerkiksi askarteluun sekä pienempiin rakennustöihin, ja niitä on saatavilla edullisesti useilta eri tuotemerkeiltä.

Puuliima pieniin korjaustöihin

Puuliima sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi liitosten vahvistamiseen, puulattioiden korjaamiseen ja viimeistelyyn sekä liimapuulevyjen tekoon. Puuliimaa voidaan käyttää jalkalistojen kiinnitykseen. Puuliimaa käyttäessä liimattavat osat kannattaa hioa ennen liimaamista. Liima levitetään yleensä ainoastaan liitoksen toiselle puolelle, esimerkiksi lastaa tai pensseliä käyttäen. Puuliimoja on saatavilla sekä sisäkäyttöön että ulkokäyttöön, ja ne jaotellaan sen mukaan, kuinka hyvin ne kestävät kosteutta. Puuliiman kuivumista voi nopeuttaa kosteuttamalla puuta hieman ennen liiman lisäämistä, mutta on tärkeää huomioida, että liika kosteus saa liiman vaahtoamaan.

Asennusliimat sopivat useisiin käyttötarkoituksiin

Asennusliimalla voi korvata naulat ja ruuvit lukuisia eri asennuksia tehdessä. Se soveltuu erinomaisesti useimpien rakennusmateriaalien, kuten puun, paneelin, kiven, metallin ja synteettistenmateriaalien liimaamiseen puuhun, kiveen, betoniin, lastu- ja kipsilevyyn. Lisäksi asennusliima täyttää epätasaisten pintojen välykset. Asennusliimalla on helppo kiinnittää esimerkiksi koukkuja, peilejä tai listoja. Se on joustavaa, ja säilyttää pitävyytensä esineiden tärinästä ja liikkeistä huolimatta. Asennusliimoja on saatavilla useita erilaisia, käyttötarkoituksen sekä vahvuuden mukaan. Lisäksi eri materiaaleille, kuten kipsilevyille, on olemassa oma liimansa. Asennusliimaa käyttäessä kannattaa huolehtia siitä, että liimattavat pinnat ovat pölyttömiä ja rasvattomia. Kevyemmät esineet kiinnitetään pitämällä niitä vasten kiinnitettävää pintaa 5-10 minuutin ajan, mutta raskaammat esineet kannattaa tukea tai kiinnittää kuivumisen ajaksi.

Lisäksi saatavana on epoksiliimoja sekä epoksimassoja. Epoksi sopii hyvin esimerkiksi huonekalujen kokoamiseen sekä reikien paikkaamiseen. Lisäksi epoksiliimaa ja lasikuitua voidaan käyttää veneiden tai suksiboksien korjaamiseen. Epoksiliimaa käyttäessä tulisi käyttää 4H-luokituksen kemikaalihanskoja. Liimattavien pintojen pitää olla kuivia, puhtaita ja rasvattomia, jotta epoksiliima tarttuu niihin kunnolla. Toisin kuin monet muut liimat, epoksiliima ei kutistu kuivuessaan. Noudata pakkauksen käyttöohjeita huolellisesti käyttäessäsi epoksiliimaa.

Löydät meiltä laajan valikoiman erilaisia liimoja juuri sinun tarkoituksiisi. Katso myös lisäksi muut maalit ja rakennuskemiat, joilla viimeistelet rakennusprojektisi. Voit tilata tarvitsemasi tuotteet verkkokaupastamme kellon ympäri suoraan kotiovellesi, tai tulla käymään yhdessä yli 30 myymälästämme, joissa asiantuntevat myyjämme auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet juuri sinulle!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet