Uppopumput

Veden siirtäminen paikasta toiseen voi olla tarpeen monessa tilanteessa niin pihamaalla kuin kesämökilläkin. Uppopumppu on kätevä ratkaisu veden siirtämiseen. Uppopumppu voidaan nimensä mukaisesti upottaa veteen siten, että sen tehtävänä on pumpata vesi pois. Näin uppopumpun avulla voi tyhjentää vettä pois paikoista, jonne se ei kuulu. Uppopumppu sopii erinomaisesti myös tänä päivänä suuresti suosiotaan kasvattaneiden kylpytynnyreiden tyhjentämiseen sekä uima-altaiden ja pihamaata koristavien suihkulähteiden tyhjentämiseen.

Edellä lueteltujen käyttötarkoitusten lisäksi uppopumpulla voi myös kätevästi poistaa sadepäivinä ei-toivottuihin paikkoihin tulvimaan päässeitä sadevesiä. Se soveltuu myös vaikkapa pihaa kaunistavan puutarhalammikon tai pihamaalla olevan vesimontun tyhjentämiseen. Olipa kyseessä allas, kaivo, kellari tai mikä tahansa muu paikka, uppopumppu hoitaa veden tyhjennyksen varmasti ja tehokkaasti.

Uppopumput likavedelle sekä puhtaalle vedelle

Uppopumppuja valmistetaan monina eri malleina, erilaisiin käyttötarkoituksiin. Likaisen veden pumput käyvät myös makealle vedelle, mutta makean veden pumput ei välttämättä likaiselle vedelle. Uppopumppu likavedelle on tehokas ja kestävä apulainen esimerkiksi piha-altaiden, kellareiden tai rakennusmonttujen tyhjentämiseen likaisesta vedestä. Tehoistaan riippuen uppopumppu likavedelle voi suoriutua jopa tuhansien litrojen pumppauksesta tunnissa. Katso asiantuntijoidemme vinkit oikean uppopumpun valintaan täältä

Uppopumppu likavedelle on kätevä väline myös tulvavesien siirtoon. Likavesipumppu varmistaa, että likainen vesi siirtyy turvallisesti ja tehokkaasti pois halutuilta alueilta, minimoiden tulvariskit ja ympäristövahingot.

Uppopumppu likavedelle pystyy pumppaamaan raekooltaan selvästi isompia hiukkasia kuin puhtaan veden pumput. Puhtaan veden pumput pystyvät kuitenkin pumppaamaan myös vettä, jossa on vähän likaa sekä pieniä hiukkasia. Esimerkiksi uima-altaan tai paljun pumppaaminen lähes tyhjäksi onnistuu puhdasvesipumpulta näppärästi. Tarkista hiukkasten maksimikoko ennen pumppauksen aloittamista!

Uppopumppu kaivoon: Luotettava vedenlähde

Uppopumppu kaivoon on suunniteltu nostamaan vettä kaivoista, tarjoten puhtaan ja turvallisen vedenlähteen kotiisi ja puutarhaasi. Se on hyvä valinta esimerkiksi haja-asutusalueelle, jossa kunnalliseen vesiverkostoon liittyminen ei ole taloudellisesti kannattavaa. Tutustu esimerkiksi kalvopumppuihin.

Uppopumpun käyttö

Uppopumpun toimintaperiaate on yksinkertainen. Kun pumppu on asennettu veden alle, sen moottori käynnistyy ja alkaa imeä vettä sisään letkun kautta. Kun vesi virtaa pumpun sisällä, se kulkee pumppumekanismin läpi ja sitten ulos toisesta letkuliitoksesta.  On tärkeää varmistaa, että pumppu on asennettu oikein ja että se on oikean kokoinen käytettävään sovellukseen nähden. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että letkut ovat kunnolla kiinni ja että pumppu ei toimi kuivana, sillä se voi vahingoittaa sen moottoria.

Pieni uppopumppu voi olla monelle riittävä ratkaisu esimerkiksi puhtaan juomaveden pumppaamiseen mökillä tai pihojen ja puutarhojen kasteluun. Omiin käyttötarpeisiin sopivin pumppu löytyy helpoimmin tutustumalla kunkin tarjolla olevan uppopumpun tarkempiin tuotekuvauksiin. Tällaisissa pumpuissa pumpattavan veden tulee olla aina puhdasta.

Etsitpä minkä kokoista tai millä tahansa teholuokituksella varustettua uppopumppua – puhtaalle vedelle tai likavedelle – ostat pumppusi kätevimmin Puuilosta. Samalla käynnillä voit myös hankkia meiltä muun muassa painevesiautomaatit ja puutarhapumput tai puutarhaletkut ja letkukelat. Kaiken kattavana tee-se-itse-ihmisen tavaratalona tarjoamme pihassa ja puutarhassa välttämättömiä laitteita ja tarvikkeita sekä verkkokaupassamme että myymälöissämme. Tervetuloa tutustumaan verkkosivustollamme sinua kiinnostavien uppopumppujen ja muiden tuotteiden tarkkoihin tuotekuvauksiin ja hankkimaan meiltä edulliseen hintaan kaikki kotipihalle tai kesämökille tarvitsemasi tarvikkeet!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet