LVI-liittimet

Taloteknisissä LVI-asennuksissa erilaiset LVI-liittimet ovat tärkeä osa jokaista putkijärjestelmää. LVI-liittimet vaihtelevat tyypiltään ja muotoilultaan sen mukaan, mitä putkistossa halutaan milloinkin saada aikaiseksi. Jokaisella LVI-liittimellä on oma tehtävänsä, ja esimerkiksi venttiilien ja tulppien avulla voidaan joko sulkea, pienentää tai suurentaa virtauksia. Supistavilla ja laajentavilla liittimillä puolestaan voidaan muuttaa putken halkaisijaa. Erilaisilla haaroilla taas voidaan jakaa veden virtaus haaroittumaan mallista riippuen kahteen tai kolmeen eri suuntaan, kun venttiileihin kuuluvien muhvien tehtävänä puolestaan on yhdistää kaksi putkea pidemmäksi jatkumoksi. Palloventtiilit säätelevät putkiston olosuhteita, ja palloventtiili voi olla joko perusmallinen tai puserrusliittimellä varustettu.

Lisää esimerkkejä yleisistä LVI-liittimistä

Venttiilien, tulppien, haarojen ja erilaisten liittimien lisäksi LVI-liittimet käsittävät myös koko joukon muunlaisia liittimiä. Esimerkiksi patteritermostaatti on joka kodista löytyvä yleinen LVI-liitin, josta lämpöpatterin lämpötilaa pystyy säätämään optimaaliseksi. Patteritermostaatti on erityisen tärkeä LVI-liitin, sillä sen avulla energiaa voidaan säästää huomattavasti. Termostaattia käyttämällä energian säästö voi olla jopa 20 % verrattuna perinteisiin, käsikäyttöisiin venttiileihin. Patteritermostaatti voidaan asentaa kaikentyyppisiin lämpöpattereihin, ja mikäli esimerkiksi kesämökin pattereissa on käsikäyttöiset venttiilit, niiden vaihtaminen termostaatteihin on todellinen ekoteko.

Muita kodin LVI-liittimiä on esimerkiksi pallolaskuhana, joka sopii kastelukäyttöön. Kätevä pallolaskuhana voidaan asentaa esimerkiksi talon ulkoseinään puutarhaletkuun liitettäväksi, jolloin se tarjoaa kätevän vedensaannin nurmikon, kasvimaan ja kukkaistutusten kasteluun. Höyrykattilassa tai lämpökattilassa lämmityslaitteena käytettävässä öljypolttimessa tarpeellinen LVI-liitin puolestaan on öljypolttimen suodatin. Öljypolttimen suodatin suodattaa tehokkaasti epäpuhtaudet öljystä.

Kun eteen tulee tarve hankkia LVI-liittimiä, kuten palloventtiili, öljypolttimen suodatin tai patteritermostaatti, Puuilosta ostat liittimet kätevästi ja kilpailukykyiseen hintaan. Samalla kertaa hankit meiltä näppärästi myös muut LVI-tarvikkeet, kuten esimerkiksi hanat, suihkuletkut ja suihkusetit. Verkkokaupassamme pääset tutustumaan valikoimastamme löytyvien erilaisten LVI-tuotteiden ominaisuuksiin näppärästi kutakin tuotekuvaa klikkaamalla. Samalla saat myös näkyville tuotekohtaisen myymäläsaatavuuden. Tervetuloa nauttimaan jouhevasta kaupanteosta joko ympäri vuorokauden palvelevassa verkkokaupassamme tai jossakin yli 30 tavaratalostamme, joita löytyy ympäri Suomen.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet