Kuormansidonta ja siirto

Kuorman sidonta on tärkeä toimenpide erilaisia ja -kokoisia kuormia kuljetettaessa. Kuorma pitää aina kiinnittää huolellisesti, jotta lastin kuljettaminen määränpäähän sujuu turvallisesti ja lain edellyttämällä tavalla. Ohjenuorana kuorman sidontaa koskien voidaan pitää sitä, että sidotun kuorman on kestettävä eteenpäin kuorman kokonaispaino sekä taaksepäin ja sivuille puolet kuorman painosta. Kuormaa sitoessa on myös tärkeää ottaa huomioon, ettei kiinnitettävässä kuormassa ole periksi antavia tai hajoavia osia, jotka voivat löysyttää sidontaa esimerkiksi töyssyissä tai jarrutuksissa.

Tarpeellisia varusteita kuorman sidontaan ja siirtoon

Kuorman sidonta tehdään kuormaliinalla eli sidontaliinalla, ja tieto kuormaliinan kuormankestosta löytyy liinan merkinnöistä. Sidontaliinaa kiinnittäessä on huomioitava se, ettei yhden liinan pettäminen saa vaikuttaa muihin sidontoihin. Kuorman sitomiseen on saatavana myös useina eri malleina kumikiinnikkeet eli kumiköydet, jotka ovat hyvänä apuna kuorman kiristämisessä. Yksi vaihtoehto kuorman sidontaan on pikalukkovyö, jossa on nimensä mukaisesti pikalukko käyttöä helpottamassa ja nopeuttamassa. Myös pikalukkovyössä on otettava huomioon sen enimmäiskantavuus kiinnitettävän kuorman koon suhteen.

Kuorman sidonnan lisäksi myös kuorman siirto vaatii asianmukaiset varusteet. Silmukkanostovyö on kuorman nostamiseen ja siirtämiseen kehitetty nostovyö, joka kestää painoltaan raskaiden kuormien nostamalla siirtämisen paikasta toiseen. Silmukkanostovyössä on usein vahvistetut silmukat parantamassa vyön kestävyyttä kokonaiskuorman suhteen. Nostovöissä on otettava huomioon kullekin vyölle määritelty enimmäistyökuorma, joka määrittää maksimipainon vyöllä nostettavalle kuormalle.

Olitpa aikeissa hankkia kuormaliinan eli sidontaliinan kuormien asianmukaiseen kiinnitykseen tai tarvikkeita kuorman siirtoon, Puuilosta löydät tarvitsemasi helposti ja kätevästi. Ostamalla laadukkaat tarvikkeet kuorman sidontaan tai siirtoon Puuilon valikoimasta, varmistut tarvikkeiden pitkästä käyttöiästä ja asianmukaisesta toimivuudesta. Samalla käynnillä voit kätevästi päivittää meillä asioidessasi kertaheitolla kuntoon myös muut autotarvikkeet, joita on tarjolla kattavassa valikoimassamme. Kaiken kattavana tee-se-itse-ihmisen tavaratalona löydät meiltä autoilua täydentäviä varusteita niin verkkokaupastamme kuin fyysisistä myymälöistämme. Sivustollamme voit tutustua näppärästi tuotteidemme tarkempiin teknisiin kuvauksiin ja näet samalla myös sinua kiinnostavien tuotteiden myymäläsaatavuuden yli 30 myymälässämme. Tervetuloa Puuiloon täydentämään autosi ja autoilusi laadukkailla varusteilla!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet