Varjostusverkot ja rastasverkot

Varjostusverkot ja rastasverkot suojaavat kasvistosi

Kevään kasvukausi on kriittistä aikaa havukasveille, ja ne ovatkin tärkeää suojata oikeaoppisesti kevätauringolta ja sen aiheuttamalta kuivumiselta. Kevätauringon lämmittäessä kasveja ne heräävät talvilevosta ja aloittavat haihduttamisen. Mikäli maa on vielä roudassa, kasvit eivät saa sieltä kaipaamaansa vettä, ja ne kuivuvat. Tämä johtaa kasvun häiriintymiseen ja pahimmillaan kasvien kuolemaan. Myöhemmin kesällä pihamaalla kasvavat hyötykasvit kiinnostavat niin pieniä kuin isompiakin eläimiä. Jotta kesäajan sato saataisiin kerättyä, kasvit on hyvä suojata puutarhan pieniltä ja isoilta tuholaisilta. Etenkin linnut ovat ahnaita kypsyvien marjojen perään. Marjapensaat ja hedelmäpuut on varminta suojata tiheäsilmäisillä rastasverkoilla, joiden läpi linnut eivät pääse nokkimaan marjoja ja hedelmiä. 

Varjostusverkot suojaavat havukasvit tehokkaasti

Varjostusverkkoja käytetään suojaamaan havukasveja kevättalven kuivattavilta tuulilta ja auringolta. Varjostusverkon voi asentaa paikoilleen jo myöhään syksyllä, kun maa on jo hieman jäässä. Varjostuskangas poistetaan keväällä, kun maa on sula. UV-suojatut varjostuskankaat eivät rasita kasveja. Varjostuskangas on helppo asettaa esimerkiksi useamman rivissä olevan kasvin päälle. Varjostusverkkoa on saatavana myös ympäristöystävällisestä juuttikankaasta.

Varjostussäkki on muunnelma varjostusverkosta. Pussimuotoon ommeltu säkki on kätevä pujottaa yksittäisen kasvin päälle. Varjostusverkon tavoin se suojaa havukasveja tuulelta sekä auringon paisteelta. Varjostusverkot ja varjostussäkit suojaavat myös roudan aiheuttamalta kuivumiselta. Suojaamalla ikivihreät havukasvisi asianmukaisesti varmistat niiden terveen kasvun. 

Rastasverkot pitävät linnut loitolla

Lintujen pitämiseksi loitolla pensaista kodin tai kesämökin puutarhan marjapensaisiin on hyvä hankkia rastasverkkoja. Vahvasta langasta valmistettu, pienisilmäinen rastasverkko on linnuille ystävällinen valinta marjapensaan suojaamiseksi, sillä verkon pienen silmäkoon ja vahvan punoslangan ansiosta linnut eivät jää kiinni verkkoon. Rastasverkko on kestävä ja pitkäikäinen hankinta, joka palvelee käyttäjäänsä kesäkaudesta toiseen. Marjapensaiden lisäksi rastasverkko sopii erinomaisesti myös hedelmäpuiden, kuten kirsikkapuiden ja luumupuiden, suojaamiseen linnuilta. 

Osta nyt Puuilosta pensaiden ja puiden suojaamiseksi käytännölliset verkot, jotka pitävät kutsumattomat linnut ja muut eläimet loitolla marjoista, hedelmistä ja havukasveista. Samalla käynnillä voit myös kätevästi päivittää kuntoon muun muassa haravat ja pihaharjat sekä kuokat, istutuslapiot ja viikatteet. Meiltä ostat tarvitsemasi lintuverkot ja puutarhatyökalut aina järkihintaan riippumatta siitä, tilaatko ne verkkokaupastamme tai vierailetko jossakin yli 30 tavaratalostamme. Tervetuloa Puuiloon hankkimaan laadukkaat välineet, joiden avulla puutarhasi pääsee täyteen kukoistukseen!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet