30.11.2015 - Adelis ostaa suomalaisen tavarataloketju Puuilon yhdessä toimivan johdon kanssa

Adelis Equity Partners Fund I (”Adelis”) on sopinut ostavansa enemmistön Puuilo Oy:stä (”Puuilo”) Sentica Partners Oy:n hallinnoimalta rahastolta ja yhtiön toimivalta johdolta. Yrityskaupan jälkeen yhtiön toimiva johto jatkaa nykyisissä tehtävissään ja merkittävinä osakkaina.

 

Puuilo on perustettu vuonna 1982 ja yhtiö on yksi johtavista tarjoustavarataloketjuista Suomessa. Vahvasti kasvavalla yhtiöllä on tällä hetkellä 15 myymälää ympäri Suomea sekä verkkokauppa. Tuotevalikoima sisältää rakennustarvikkeet, työkalut, autotarvikkeet, puutarhatarvikkeet, lemmikkiruoat ja -tarvikkeet sekä taloustavarat. Puuilo puhuttelee erityisesti tee-se-itse-miehiä ja –naisia, ja yhtiö tunnetaan aina edullisista hinnoistaan sekä laajasta tuotevalikoimastaan. Yhtiön henkilöstömäärä on 240 ja sen liikevaihto on noin 75 miljoonaa euroa.

 

”Olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti ja kehittyneet paikallisesta pelaajasta maankattavaksi toimijaksi. Näemme yhteistyön Adeliksen kanssa luonnollisena askeleena, sillä Adelis tarjoaa meille vahvan sparrauspartnerin ja yritysjohtajuustaitoa, joka edesauttaa kykyämme jatkaa kasvustrategiamme toteuttamista. Tavoitteenamme on tulevina vuosina tuplata myymälöittemme määrä. Seuraava uusi kauppa avataan jo maaliskuussa Ouluun”, kertoo Puuilon toimitusjohtaja Markku Tuomaala.

 

”Olemme erittäin vakuuttuneita Puuilon viime vuosien kehityksestä ja johdon tekemästä työstä. Puuilossa asioidessaan Suomen tee-se-itse-miehet ja –naiset voivat olla varmoja löytävänsä todella laajan valikoiman takuulla edulliseen hintaan. Tulevina vuosina haluamme tuoda tämän ainutlaatuisen konseptin kaikkien suomalaisten ulottuviin. Yhtiö soveltuu erittäin hyvin sijoituskriteereihimme ja olemme innoissamme voidessamme olla mukana sen kehityksessä”, sanoo Adeliksen Rasmus Molander.

 

Osana yritysjärjestelyä Tomas Franzén sijoittaa yhtiöön ja tulee sen hallituksen jäseneksi ja toimivan johdon neuvonantajaksi. Franzén on toiminut aikaisemmin johtotehtävissä IKEA:ssa ja Bilteman sekä ÖoB:n toimitusjohtajana.   

 

Osapuolet ovat sopineet pitävänsä kaupan ehdot salassa lukuun ottamatta tietoa, että kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

 

Lisätietoja:

 

Markku Tuomaala, toimitusjohtaja, Puuilo, +358 40 540 56 70

 

Rasmus Molander, Adelis Equity Partners, +46 70 823 7433

Ajankohtaiset tuotteet