9.5.2019 - Puuilon voimakas kasvu jatkui

Puuilo-konsernin tammikuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 136 miljoonaa euroa ja se kasvoi lähes 20 % edelliseen tilikauteen verrattuna. Liikevaihdon kasvuun vaikuttivat vahva vertailukelpoisen myynnin kehittyminen, verkkokaupan myynnin kasvu ja uusien myymälöiden avaukset. Yhtiö avasi päättyneen tilikauden aikana neljä uutta myymälää: Tampereelle Turtolaan, Järvenpäähän, Riihimäelle ja Rovaniemelle. Tilikauden päättyessä yhtiöllä oli yhteensä 23 myymälää ympäri Suomea. Yhtiön kannattavuus pysyi erinomaisella tasolla, konsernin käyttökate oli lähes 15 % liikevaihdosta.

 

”Viime tilikausi oli jälleen erittäin vahva suoritus. Liikevaihtoa kertyi yli 20 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Myös vertailukelpoisesti tarkasteltuna kasvoimme huomattavasti markkinoita nopeammin ja uusien myymälöiden avauksissa rikoimme yhtiön aikaisempia avausmyyntiennätyksiä kerta toisensa jälkeen. Nopeasta kasvusta huolimatta yhtiön kannattavuus oli erinomainen ja pystyimme pitämään kulurakenteen matalana. Toteutimme määrätietoisesti kasvustrategiaamme ja avasimme päättyneellä tilikaudella neljä uutta myymälää. Jatkamme investointeja ja kehitystyötä myös taustaprosesseihin ja järjestelmiin tehokkuuden ja asiointikokemuksen kehittämiseksi. Kiitän asiakkaitamme sekä yhtiön henkilökuntaa erinomaisesta työstä ja hienosti sujuneesta vuodesta. Jatkamme edelleen kasvun tiellä ja avaamme tänä vuonna vielä kaksi uutta myymälää kahden jo avatun lisäksi”, sanoo Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela.

 

Kuluvan vuoden (2019) aikana Puuilo on avannut myymälät Helsingin Itäkeskukseen ja Saloon. Tässä kuussa yhtiö avaa uuden myymälän Kokkolaan ja loppuvuodesta Porvooseen. Seuraavista uusista avauksista yhtiö tiedottaa myöhemmin lisää.

 

Lisätietoja:

Juha Saarela, toimitusjohtaja, +358 50 409 7641

Ville Ranta, talous- ja henkilöstöjohtaja, +358 40 555 4995

 

Tietoa Puuilosta

Puuilo on perustettu vuonna 1982 ja yhtiö on yksi johtavista tarjoustavarataloketjuista Suomessa. Vahvasti kasvavalla yhtiöllä on tällä hetkellä 25 myymälää ympäri Suomea sekä verkkokauppa. Tuotevalikoima sisältää rakennustarvikkeet, työkalut, autotarvikkeet, puutarhatarvikkeet, lemmikkiruoat ja -tarvikkeet sekä taloustavarat. Puuilo palvelee erityisesti tee-se-itse asiakkaita sekä yrityksiä. Yhtiö tunnetaan aina edullisista hinnoistaan sekä laajasta tuotevalikoimastaan. Viimeksi päättyneellä tilikaudella (2018-2019) yhtiön henkilöstömäärä oli n. 385 kokoaikaisiksi muutettuna ja liikevaihto n. 136 miljoonaa euroa. Yhtiön omistaa Adelis Equity Partners Fund I AB ja yhtiön toimiva johto. 

Ajankohtaiset tuotteet