Terassiöljyt

Terassiöljyllä terassin huoltaminen onnistuu käden käänteessä

Mikäli terassilaudat näyttävät kuivilta ja ovat menettäneet värinsä, kannattaa terassi huoltaa. Terassiöljyllä käsitellessä tavoitteena on suojata puuta ja lisätä sen käyttöikää. Terassin huoltamiseen hyvä ajankohta on loppukevät, kun puu on ehtinyt varmasti kuivua talven jäljiltä. Terassin huoltaminen onnistuu varmasti oikeilla välineillä. Katso myös asiantuntijoidemme laajemmat vinkit terassin huoltoon!

Terassi tulee pestä ennen öljyämistä

Uusi terassi tulee käsitellä noin vuoden tai kahden vuoden päästä käyttöönotosta. Näin varmistetaan, että puu on varmasti kuivunut tarpeeksi. Ennen öljyämistä on tärkeää pestä terassi. Ennen terassin pesemistä kannattaa tarkistaa, ovatko ruuvit nousseet talven aikana ylös. Isoimmat liat kannattaa harjata pois ennen terassin pesemistä. Löydät valikoimastamme kaikki tarvittavat välineet terassin pesemiseen. Pesun jälkeen on tärkeää huomioida, että terassi ehtii kuivua ennen öljyämisen aloittamista.

Miten terassin öljyäminen tapahtuu?

Sekoita öljy huolella ennen käyttöä. Näin varmistat tasaisen lopputuloksen. Levitä öljy siveltimellä tai sienellä ja käsittele terassilautoja lauta tai pari kerrallaan päästä päähän, jotta saat aikaan tasaisen pintavärin. Huolehdi, ettet käytä enempää öljyä, kuin mitä puu pystyy imemään. Liika öljy saa aikaan kalvon puupinnan päälle, joka halkeilee kuivumisen jälkeen eikä imeydy puun sisään. Pyyhi levittämisen jälkeen ylimääräinen öljy pois esimerkiksi rätillä tai pyyhkeellä. Paras säätila terassin öljyämiseen on puolipilvinen sää. Terassin öljyämisen jälkeen on sen hyvä antaa kuivua muutaman päivän.

Sopivan terassiöljyn valitseminen

Löydät valikoimastamme sekä vesiohenteisia että liuotinohenteisia öljyjä. Liuotinohenteinen öljy on helpompi levittää tasaisesti, ja sen käyttöikä on vesiohenteista pidempi. Vesiohenteinen terassiöljy tuoksuu miedommalta, kuivuu nopeammin ja maalausvälineet on helpompi puhdistaa. Toisentyyppisen terassiöljyn käyttäminen ei sulje pois mahdollisuutta, että esimerkiksi seuraavana vuonna käyttäisi toista öljytyyppiä. Terassiöljyjä löytyy valikoimastamme monissa eri väreissä sekä värittömänä. Suosittuja värivaihtoehtoja ovat esimerkiksi ruskea terassiöljy ja harmaa terassiöljy. Terassikalusteissa kannattaa käyttää värillistä öljyä, sillä värillinen öljy suojaa kalusteita paremmin UV-säteilyltä.

Kaikki, mitä tarvitset terassin huoltamiseen, löydät edullisesti Puuilosta. Tilaa tuotteet verkkokaupasta tai tule käymään yhteen tavarataloistamme, jossa asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään juuri sinulle sopivat tuotteet. Terassin huoltaminen sujuu takuuvarmasti oikeilla välineillä. Jos haluat tehdä sen itse, tule Puuiloon!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet