Aggregaatit ja polttomoottorit

Aggregaatit ja polttomoottorit

Aggregaatti on laite, joka tuottaa sähköä joko bensiini- tai dieselmoottorin voimalla. Useimmiten aggregaatti on kooltaan kompakti ja painoltaan suhteellisen kevyt, joten sitä voidaan siirtää helposti paikasta toiseen. Tämä tekee laitteen käytöstä joustavaa, ja sitä voi kuljettaa vaivattomasti vaikkapa kotoa kesämökille. Aggregaattien tyypillisimpiä käyttökohteita ovat sellaiset sijainnit, joihin sähköverkko ei ulotu. Joskus laitetta tarvitaan myös varavirtalähteeksi sähkön jakeluhäiriön yhteydessä. Aggregaattia ei saa käyttää sisätiloissa, sillä käynnissä ollessaan se erittää myrkyllisiä kaasuja. Turvallisin tapa käyttää laitetta on sijoittaa se katoksen alle, suojaan sateelta.

Erilaiset aggregaatit ja polttomoottorit vaihteleviin tarpeisiin

Aggregaattimalleissa löytyy valinnanvaraa moneen eri käyttötarpeeseen. Diesel-aggregaatti toimii dieselmoottorilla. Bensiinikäyttöiseen aggregaattiin verrattuna dieselkäyttöinen vaihtoehto tulee pitkässä juoksussa käytössä edullisemmaksi, sillä dieseliä saa ostettua hieman bensiiniä huokeampaan hintaan. Digitaaliaggregaatti on moderni, helppokäyttöinen laite, joka on suosittu esimerkiksi kesämökeillä ja veneillä. Digitaaliaggregaatti on helppo käynnistää, ja sen käynnistäminen tapahtuu mallista riippuen joko narukäynnistyksellä tai sähköstartilla. Digitaaliaggregaatti tuottaa tasaista siniaaltoa, joka mahdollistaa myös herkkien elektronisten laitteiden turvallisen käytön, kuten mm. telkkarin tai tietokoneen.

Polttomoottori on moottori, jossa polttoaineesta polttamalla saatava energia muutetaan mekaaniseksi liikkeeksi. Yksi esimerkki polttomoottoreista on irtomoottori, jota voi käyttää vaihtomoottorina erilaisiin koneisiin. Irtomoottorin voi asentaa esimerkiksi ruohonleikkuriin, puutarhakoneeseen tai muuhun työkoneeseen. Irtomoottoria valitessa on otettava huomioon se, että uuden moottorin teho vastaa alkuperäisen moottorin teholuokitusta. Yksi versio irtomoottorista on pystyakselimoottori, jota käytetän esimerkiksi päältäajettavissa ruohonleikkureissa. Pystyakselimoottoria on muiden vaihtomoottorien tavoin saatavana erilaisissa teholuokissa.

Jos etsinnässä on laadukas aggregaatti, pystyakselimoottori tai moottoritarvikkeista vaikkapa moottorin ilmansuodatin, löydät kaikki niistä kätevästi Puuilosta. Muistathan ostaa samalla käynnillä myös kuulosuojaimet ja korvatulpat, jotka suojaavat kallisarvoista kuuloasi äänekkäillä koneilla työskennellessäsi. Tarpeistasi riippumatta löydät meiltä aina tuotteet kilpailukykyiseen hintaan. Lisäksi hankit meiltä kaiken tarvitsemasi joustavasti – joko verkkokaupastamme tai vaihtoehtoisesti jostakin yli 30 tavaratalostamme. Jos teet tilauksen verkkokaupassamme, saat tuotteillesi sekä pikaisen toimituksen että miellyttävää joustavuutta tarjoavan ilmaisen palautuksen. Tervetuloa asioimaan Puuiloon ja nauttimaan kattavasta, monipuolisesta valikoimastamme!

Kuinka tehokkaan aggregaatin tarvitsen?

Aggregaateista ilmoitetaan kahta eri teholukemaa: Maksimiantoteho eli suurin teho, jonka aggregaatista voi ottaa ulos lyhytaikaisessa käytössä sekä maksimaalinen jatkuva teho, joka kuvaa suurinta tehoa, jonka aggregaatista voi ottaa ulos jatkuvassa käytössä. Tarkempaa tietoa teholukemien vaikutuksesta eri sähkölaitteiden käyttöön löydät aggregaattien osto-oppaasta. Mikäli kaipaat henkilökohtaista opastusta aggregaatin valintaan, tule käymään yhdessä tavarataloistamme, niin asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään sopivan aggregaatin juuri sinun tarpeisiisi. Puuilo – tekevän ihmisen tavaratalo!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet