Eclipse Biofarmab mineraalivalmiste biomineral total 1.2kg

22,90 €
19.08€ / Kilo
Saatavilla verkkokaupasta 5 kpl
Tasapainoinen ja erittäin hyvin imeytyvä mineraalivalmiste hevosille. Erittäin riittoisa!
Lue lisää »
Saatavilla
Ei saatavilla
 • Tilaa ja nouda myymälästä.
 • Tilaus voidaan noutaa halutusta Puuilo-myymälästä, mikäli tuotetta on kyseisen myymälän varastossa.
 • Tuotteiden myymäläsaldot vaihtelevat nopeasti, eikä myymäläkohtaista saatavuutta voida täysin taata.
Toimitusaika:
2-4 arkipäivää
Tuotenro:
10128922
EAN:
7330824005374

Noutotilaus tavaratalosta 4 tunnissa - tuutko hakeen?

30 pv ilmainen palautusoikeus.

Nopeat ja monipuoliset toimitukset.

Aina edulliset hinnat.

Biomineraali Total on mineraalivalmiste.  Mineraalit ovat ryhmä aineita, jotka ovat tärkeitä kehon elinten toiminnoille. Niitä tarvitaan mm. luuston, lihaksiston ja nivelten rakenteisiin ja toimintaan sekä moniin muihin kehon toimintoihin. Tavallisesti mineraalit jaetaan makromineraaleihin ja mikromineraaleihin, joita kutsutaan myös hivenaineiksi.

Makromineraaleihin kuuluvat kalsium, fosfori, magnesium, natrium, kalium ja piimaa. Kalsiumia ja fosforia tarvitaan luuston rakennusaineiksi. Kalsiumin ja fosforin määrän lisäksi niiden keskinäinen suhde, Ca/P-suhde, on tärkeää olla tasapainossa ja sitä on seurattava ruokinnassa. Sen pitäisi olla välillä 1,2 - 1,8 päivittäisessä rehuannoksessa. Magnesiumia on pääasiassa lihaksissa ja luustossa, ja sitä tarvitaan moniin kemiallisiin reaktioihin sekä verisuonia ja hermostoa varten. Piimaata pidetään hyödyllisenä kavioille ja karvapeitteelle sekä nivelille. Mikromineraaleihin kuuluvat rauta, jodi, kupari mangaani, sinkki ja seleeni.

Noin 60 % raudasta on kehossa hemoglobiinissa, molekyylinä punasoluissa, jotka kuljettavat happea soluille. Jodia tarvitaan erityisesti kilpirauhasen hormonien tuotantoon. Kuparia esiintyy monissa entsyymeissä, jotka ovat mukana kehon erilaisissa synteeseissä. Kuparia tarvitaan elastisen sidekudoksen muodostumiseen, hemoglobiinin muodostumiseen ja hapen kuljetukseen. Kuparia tarvitaan melaniinipigmentin tuotantoon sekä tasapainottamaan ihon, luuston ja jänteiden kollageenia. Kuparin imeytyminen suolistossa vaikuttaa myös muiden mikromineraalien, kuten sinkin, raudan ja molybdeenin tasoihin.  

Mangaani auttaa ruston muodostumiseen nivelissä ja on tärkeä osa hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihdunnassa. Sinkki toimii kuten kupari elimistön entsyymireaktioissa. Näitä entsyymejä tarvitaan kehossa esim. hiilihydraatti -ja valkuaisaineenvaihdunnassa. Sinkkiä tarvitaan myös ihon, turkin ja kavioiden kreatiinin muodostumiseen. Seleeni sisältää entsyymiä, joka neutralisoi vapaita radikaaleja (aineita, jotka muodostuvat elimistön hapen kulutuksesta). Vapailla radikaaleilla on tuhoisa vaikutus kudoksiin ja ne aiheuttavat vanhenemista. Seleeni auttaa hidastamaan tätä prosessia. Sillä on myös tärkeä rooli immuunijärjestelmässä ja sitä tarvitaan, jotta valkosolut pystyvät taistelemaan tehokkaasti bakteereja ja muita mikro-organismeja vastaan. Seleeni toimii vuorovaikutuksessa E-vitamiinin kanssa ja molemmat täydentävät ja vahvistavat toistensa vaikutuksia. Ne voivat jossain määrin myös korvata toisiaan. 

Biomineraali Total sisältää tasapainoisen yhdistelmän kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja piimaata yhdessä hivenaineiden, raudan, kuparin, jodin, sinkin, mangaanin ja seleenin kanssa, joilla on korkea biologinen hyötysuhde päivittäisen mineraalien saannin turvaamiseksi. Käytetään, kun ruoan mineraalipitoisuus ei riitä vastaamaan hevosen päivittäisiin tarpeisiin.

Lisätty 1000 g / 20 g: 

 • E1 Rauta 500 mg/10 mg,
 • E2 Jodi 30 mg/ 0,6 mg,
 • E4 Kupari 2000 m/ 40 mg,
 • E5 Mangaani 3750 mg 75 mg,
 • E6 Sinkki 5500 m/ 110 mg,
  E8
 • Seleeni 25 mg/0,5 mg 


Koostumus: Kalsiumkarbonaatti, mononatriumfosfaatti, magnesiumoksidi, piimaa, mangaanisulfaatti, sinkkisulfaatti, kuparisulfaatti, rautasulfaatti, kaliumjodidi, seleenihiiva 

Ravintoaineet: kalsium 20%, fosfori 6,3%, natrium 4,5% 

Annostus: 1-2 annosmittaa päivässä, sekoitetaan hyvin väkirehuun. Sulje kansi käytön jälkeen!
1 annosmitta = 20 g sis. 4 g kalsiumia, 1,25 g fosforia, 0,5 g magnesiumia, 1 g piimaata, 10 mg rautaa, 0,6 mg jodia, 40 mg kuparia, 75 mg mangaania, 110 mg sinkkiä, 5 mg seleeniä.
Ca / P -suhde 3,2

Riittoisuus:
1,2 kg antaa 60 päiväannosta annoksella yksi mittä päivässä.

 • Annosteluohje Annostus: 1-2 annosmittaa päivässä, sekoitetaan hyvin väkirehuun.

  1 annosmitta = 20 g sis. 4 g kalsiumia, 1,25 g fosforia, 0,5 g magnesiumia, 1 g piimaata, 10 mg rautaa, 0,6 mg jodia, 40 mg kuparia, 75 mg mangaania, 110 mg sinkkiä, 5 mg seleeniä.

  Ca / P -suhde 3,2
 • Koostumus Kalsiumkarbonaatti, mononatriumfosfaatti, magnesiumoksidi, piimaa, mangaanisulfaatti, sinkkisulfaatti, kuparisulfaatti, rautasulfaatti, kaliumjodidi, seleenihiiva
 • Käyttöohje Sulje kansi käytön jälkeen!
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet