Etanadynamiitti 5kg

Tehokas kuluttajille suunnattu kemiallinen murtolaasti.
Lue lisää »
39,90 €
7.98€ / Kilo
Saatavilla verkkokaupasta 19 kpl
Saatavilla
Saatavilla 1-5 kpl
Ei saatavilla
  • Tilaa ja nouda myymälästä.
  • Tilaus voidaan noutaa halutusta Puuilo-myymälästä, mikäli tuotetta on kyseisen myymälän varastossa.
  • Tuotteiden myymäläsaldot vaihtelevat nopeasti, eikä myymäläkohtaista saatavuutta voida täysin taata.
Ilmoita kun tuote on saatavilla verkkokaupasta:
Toimitusaika:
3-5 arkipäivää
Tuotenro:
10064625
EAN:
6430049651088

Tehokas kuluttajille suunnattu kemiallinen murtolaasti.

Se on tarkoitettu häiritsevien pihakivien, kallion ja betonirakenteiden murtamiseen.

Sekoitussuhde on 3:1, eli kolme osaa jauhetta ja yksi osa vettä.

Etanadynamiitti / Murtolaasti 5 kg. Soveltuu erinomaisesti: kallion louhintaan, kivenjärkäleiden pilkkomiseen, kallioleikkauksiin, pihojen raivauksiin, betoni- ja teräsbetonirakenteiden purkamiseen mm. laiturit, portaat, sokkelit, elementit jne.

Tärkeää tietoa ennen käytön aloittamista

Porattavien reikien tulee olla puhtaita, eikä niissä saa olla vettä. Murtolaasti tulee sekoittaa niin, ettei se pääse kovettumaan tai paakkuuntumaan. Laasti ei saa olla liian paksua, jotta se pystytään kaatamaan helposti reikiin. Sekoituksen jälkeen valmis massa kaadetaan juoksevana porattuihin reikiin. Laastin voi sekoittaa esimerkiksi poravispilää apuna käyttäen. Massan reikiin kaatamisen jälkeen tulee odottaa säästä ja olosuhteista riippuen 1-2 vrk, jonka jälkeen murrettavat lohkareet ovat yleensä rikkoontuneet. Menekki reiän koosta riippuen n.80cm reikää / kg jauhetta.

Tuotteen käyttö

Poraa halkaistavaan materiaaliin kiviporalla reiät 15-60 cm välein 30-40 mm poranterällä. Parhaan tuloksen saat testaamalla muutamalla reiällä kuinka materiaali käyttäytyy, koska betonilla, kivellä, kalliolla yms. materiaaleilla on eroja lohkeamisen suhteen. Materiaali vaikuttaa myös reikien syvyyteen, mutta alle 75 %:n syvyyttä kohteen korkeudesta ei suositella. Joskus tätäkin syvempää reikää vaaditaan.

Sekoitussuhde: 3:1 (3 osaa jauhetta ja 1 osa vettä). Koko pussin sekoittaminen kerralla: 1,5l vettä + 5 kg jauhetta. Kaada ensin jauhe sekoitusastiaan, jonka jälkeen lisää vesi. Sekoita poravispilällä tai muulla vastaavalla niin kauan, että massa on sekoittunutta ja juoksevaa (jotta sen voi kaataa helposti reikiin). Paakkuja ei saa massaan jäädä. Älä käytä sekoitettaessa lasi - tai metalliastiaa. Porattujen reikien tulee olla puhtaita. Kaada juokseva massa reikiin mahdollisimman pian sekoituksen jälkeen (max. 5 min kuluessa). Murtolaastin tulee olla juoksevaa käytettäessä, muussa tapauksessa laastia ei tule käyttää. Kun olet täyttänyt kaikki reiät, jää odottamaan murrettavan lohkareen halkeamista. HUOM! Tämä voi kestää useitakin vuorokausia riippuen murrettavasta kappaleesta sekä ulkolämpötilasta. Jos lohkare ei halkea, lisää reikien määrää ja tarkista, että massassa ei ole paakkuja tms. Suositeltava käyttölämpötila on -5-+20 astetta. Jos valmista tuotetta jää käytön jälkeen yli, kaada seos esimerkiksi muovipussin päälle ja anna olla niin kauan, että reaktio tapahtuu, jonka jälkeen hävitä aine asianmukaisesti. HUOM! Reaktion aikana aine voi kuplia ja kiehua voimakkaasti.

Millaiset reiät erilaisille lohkareille

Kivilohkare

Reikien etäisyys n.10 cm toisistaan riippuen kivilajista. Reikien syvyys vähintään 80-90 % lohkareen kokonaiskorkeudesta.

Reiät porattava tasaisin välein, saman suuntaisesti. Reiän halkaisijan oltava 28-40 mm.

Betonilohkareet

Reikien etäisyys n.40 cm toisistaan. Reikien syvyys vähintään 75 % lohkareen kokonaiskorkeudesta. Reiät porattava tasaisin välein, saman suuntaisesti. Käytä n.30 mm:n poranterää.

Kallion louhinta

Poraa reiät aina kallionleikkauksen ulkoreunan mukaisesti. Poraa ensin testireikä uloimman reunan mukaan esim. 30 cm päähän reunasta. Jos reuna lohkeaa, jatka samalla välimatkalla muutkin reiät. Poraa reiät vähintään koko kallionleikkauksen syvyiseksi. Käytä n. 40 mm:n poranterää.

  • Vaaralausekkeet H315 Ärsyttää ihoa
    H318 Vaurioittaa voimakkaasti silmiä
    H335 Saattaa aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä

Asiakaspalvelu

Ota yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun tai tavarataloa koskevissa asioissa suoraan tavarataloon.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 30 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!