Puutarhan kukoistamista edesauttavat erilaiset maaperään levitettävät juurimatot ja suodatinkankaat, jotka sekä helpottavat puutarhanhoitoa että tukevat maarakenteita. Juurimatto ja suodatinkangas lukeutuvat maanrakennuskankaisiin, jotka jaetaan eri käyttöluokkiin lujuuden mukaan. Lujuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi kankaan läpäisykyky, vetolujuus sekä paineenkestävyys. Pienten lujuusluokkien suodatinkankaita käytetään muun muassa rakennusten pohjissa, tienpohjissa, salaojituksissa, pysäköintipaikoilla sekä uimarannoilla. Suuren vetolujuuden ja paineenkestävyyden omaavia kankaita, juurimattoja, puolestaan käytetään nimensä mukaisesti estämään juurten tunkeutuminen kankaan läpi.

Hanki juurimatto, suodatinkangas tai maisemointikangas kätevästi Puuilosta

Juurimatot ovat sopivia hankintoja pihaan tai puutarhaan, jossa kasvaa puita. Vahva ja luja juurimatto eli juurikangas estää tehokkaasti puiden juuria tunkeutumasta esimerkiksi kukkapenkkeihin ja muihin istutuksiin. Tämän ansiosta juurimaton avulla istutuksia voidaan pystyttää jopa suurempienkin puiden lähelle, ja vahvasta materiaalistaan huolimatta tämä lahoamaton matto pystyy läpäisemään vettä.

Suodatinkangas on juurimattoon verrattuna materiaaliltaan taipuisampaa ja pehmeämpää, mistä johtuen puiden juuret ja jopa juolavehnä pystyvät kasvamaan kankaan lävitse. Suodatinkangas onkin kehitetty eristämään, lujittamaan maan rakenteita sekä pitämään eri maa-ainekset erillään toisistaan. Suodatinkankaat suodattavat nimensä mukaisesti veden lävitseen, mutta huokoisemmasta rakenteestaan huolimatta ne pitävät maalajit erillään. Lisäksi suodatinkankaat myös vähentävät maa-ainesten liikkumista, mikä puolestaan vähentää routimista. Tästä johtuen suodatinkankaita käytetään usein pihalaattojen alla, sillä niiden avulla pihalaatoitukset pysyvät paremmin paikoillaan.

Suodatinkankaita valmistetaan eri materiaaleista ja niissä on erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi maisemointikangas on UV-suojattua valosuojakangasta, joka tavalliseen suodatinkankaaseen verrattuna kestää tehokkaasti auringonvaloa. Muutoin valosuojakangas vastaa suodatinkankaan ominaisuuksia, mutta UV-suojauksensa ansiosta se voidaan asentaa myös pintamaahan. Valosuojakangasta käytetäänkin usein pintaan asennettuna katekankaana pensas- ja perennaistutuksille.

Kun piha-alueesi tai istutuksesi vaatii tukea tai suojaa, voit kääntyä Puuilon puoleen. Meiltä löydät laadukkaat suodatinkankaat ja juurimatot erilaisiin käyttötarkoituksiin. Katsothan samalla kertaa myös muut valikoimassamme tarjoamamme pihatarvikkeet ja puutarhatarvikkeet. Kaiken kattavana tee-se-itse-ihmisen tavaratalona kannustamme jokaista tekemään pihastaan tai puutarhastaan kauniin ja viihtyisän keitaan. Tervetuloa Puuilon laittamaan pihamaasi kuntoon kertaheitolla!

Asiakaspalvelu

Ota yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun tai tavarataloa koskevissa asioissa suoraan tavarataloon.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 30 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!