Mineraalivalmiste Biomineral total 1,2kg

27,90 €
23.25€ / Kilo
Saatavilla verkkokaupasta 8 kpl
Saatavilla
Saatavilla 1-5 kpl
Ei saatavilla
  • Tilaa ja nouda myymälästä.
  • Tilaus voidaan noutaa halutusta Puuilo-myymälästä, mikäli tuotetta on kyseisen myymälän varastossa.
  • Tuotteiden myymäläsaldot vaihtelevat nopeasti, eikä myymäläkohtaista saatavuutta voida täysin taata.
Toimitusaika:
2-4 arkipäivää
Tuotenro:
10128922
EAN:
7330824005374
Makromineraaleihin kuuluvat kalsium, fosfori, magnesium, natrium, kalium ja piimaa. Kalsiumia ja fosforia tarvitaan luuston rakennusaineiksi. Kalsiumin ja fosforin määrän lisäksi niiden keskinäinen suhde, Ca/P-suhde, on tärkeää olla tasapainoss ja sitä on seurattava ruokinnassa. Sen pitäisi olla välillä 1,2 - 1,8 päivittäisessä rehuannnoksessa. Magnesiumia on pääasiassa lihaksissa ja luustossa, ja sitä tarvitaan moniin kemiallisiin reaktioihin sekä verisuonia ja hermostoa varten. Piimaata pidetään hyödyllisenä kavioille ja karvapeitteelle sekä nivelille:
Mikromineraaleihin kuuluvat rauta, jodi, kupari mangaani, sinkki ja seleeni:
Noin 60 % raudasta on kehossa hemoglobiinissa, molekyylinä punasoluissa, jotka kuljettavat happea soluille. Jodia tarvitaan erityisesti kilpirauhasen hormonien tuotantoon. Kuparia esiintyy monissa entsyymeissä, jotka ovat mukana kehon erilaisissa synteeseissä. Kuparia tarvitaan elastisen sidekudoksen muodostumiseen, hemoglobiinin muodostumiseen ja hapen kuljetukseen. Kuparia tarvitaan melaniinipigmentin tuotantoon sekä tasapainottamaan ihon, luuston ja jänteiden kollageenia. Kuparin imeytyminen suolistossa vaikuttaa myös muiden mikromineraalien, kuten sinkin, raudan ja molybdeenin tasoihin. Mangaani auttaa ruston muodostumiseen nivelissä ja on tärkeä osa hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihdunnassa. Sinkki toimii kuten kupari elimistön entsyymireaktioissa. Näitä entsyymejä tarvitaan kehossa esim. hiilihydraatti -ja valkuaisaineenvaihdunnassa. Sinkkiä tarvitaan myös ihon, turkin ja kavioiden kreatiinin muodostumiseen. Seleeni sisältää entsyymiä, joka neutralisoi vapaita radikaaleja (aineita, jotka muodostuvat elimistön hapen kulutuksesta). Vapailla radikaaleilla on tuhoisa vaikutus kudoksiin ja ne aiheuttavat vanhenemista. Seleeni auttaa hidastamaan tätä prosessia. Sillä on myös tärkeä rooli immuunijärjestelmässä ja sitä tarvitaan, jotta valkosolut pystyvät taistelemaan tehokkaasti bakteereja ja muita mikro-organismeja vastaan. Seleeni toimii vuorovaikutuksessa E-vitamiinin kanssa ja molemmat täydentävät ja vahvistavat toistensa vaikutuksia. Ne voivat jossain määrin myös korvata toisiaan:
Useimmista paikoista Ruotsissa maaperästä puuttuu luonnollinen seleeni. Siksi monessa Ruotsin rehuraaka-aineessa on puutetta seleenistä. Tämä puute on jo pitkään ollut tiedossa. Viimeisimmät analyysit osoittavat, että muitakin mikromineraaleja esiintyy Ruotsin maaperässä vähäisiä määriä, joten täydennystä karkearehuun tarvitaan:
Biomineraali Total sisältää tasapainoisen yhdistelmän kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja piimaata yhdessä hivenaineiden, raudan, kuparin, jodin, sinkin, mangaanin ja seleenin kanssa, joilla on korkea biologinen hyötysuhde päivittäisen mineraalien saannin turvaamiseksi.
Biomineraali Total Mineraali täydennysrehu hevosille, jossa on korkea biologinen hyötysuhde. Käytetään, kun ruoan mineraalipitoisuus ei riitä vastaamaan hevosen päivittäisiin tarpeisiin:
  • Annosteluohje Annostus: 1-2 annosmittaa päivässä, sekoitetaan hyvin väkirehuun.

    1 annosmitta = 20 g sis. 4 g kalsiumia, 1,25 g fosforia, 0,5 g magnesiumia, 1 g piimaata, 10 mg rautaa, 0,6 mg jodia, 40 mg kuparia, 75 mg mangaania, 110 mg sinkkiä, 5 mg seleeniä.

    Ca / P -suhde 3,2
  • Koostumus Kalsiumkarbonaatti, mononatriumfosfaatti, magnesiumoksidi, piimaa, mangaanisulfaatti, sinkkisulfaatti, kuparisulfaatti, rautasulfaatti, kaliumjodidi, seleenihiiva
  • Käyttöohje Sulje kansi käytön jälkeen!

Asiakaspalvelu

Ota yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun tai tavarataloa koskevissa asioissa suoraan tavarataloon.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 30 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!