Hevosen vitamiinit ja lisäravinteet

Hevosen vitamiinit ja lisäravinteet ovat tärkeitä täydentämään niitä vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita, jotka usein puuttuvat hevosen päivittäisestä ravinnosta. Lisäksi erilaiset hevosen lisäravinteet auttavat tyydyttämään hevosten yksilöllisiä tarpeita. Hevosen rehuun lisättävät lisäravinteet ja vitamiinit ovat tehokas tapa parantaa hevosen päivittäistä ravitsemusta. Vaikka hevonen saisikin perusrehuista melko kattavasti tarvitsemiaan vitamiineja, sisäruokintakauden lopulla vitamiinilisä voi olla paikallaan, kun edellisestä laidunkaudesta on kulunut aikaa.

Rehuun lisättävät hevosen lisäravinteet ja vitamiinit ovat myös tärkeitä hevosille, jotka työskentelevät kovemmalla rasituksella. Mitä enemmän hevonen kokee rasitusta, sitä enemmän sen vitamiini- sekä hiven- ja kivennäisainevarastot kuluvat. Hevosen vitamiinit ovat suositeltavia syötettäväksi etenkin kilpahevosille, siitostammoille ja varsoille. Lisäksi myös sairastavat hevoset voivat tarvita tuhdimpia annoksia tiettyjä ravintoaineita, mistä johtuen niitä lisätään hevosten ruokavalioon esimerkiksi nivel- tai suolisto-ongelmien yhteydessä.

Erilaisia suosittuja hevosen lisäravinteita

Hevosen lisäravinteet sisältävät erilaisten vitamiinilisien lisäksi myös muita ravinnerikkaita ratkaisuja. Nuolukivi on kätevä karsinaan tai aitaukseen ripustettava ratkaisu ravinteiden lähteeksi. Nuolukiviä nuolemalla hevoset saavat tarvitsemiaan suoloja, mineraaleja, hivenaineita ja vitamiineja. Monet hevosen omistajat tarjoavat hevosilleen myös psylliumia, joka on erinomainen täydennysrehuksi etenkin suomenhevosille ja poneille, joilla on tapana syödä hiekkaa. Hevosen nauttima hiekka kertyy tavallisesti paksusuolen alaosaan ja tuottaa monesti ähkyn oireita. Psylliuminsiemenet sitovat itseensä suolistoon kertynyttä hiekkaa, kuljettaen tehokkaasti hiekan ulos suolistosta.

Myös chiansiemen hevoselle on suosittu lisäravinne, sillä chiansiementen korkea omega-rasvahappopitoisuus edesauttaa hevosta saamaan kiiltävän turkin sekä hyvinvoivat jouhet. Siementen sisältämät rasvahapot toimivat myös apuna ihonhoidossa, kuten kesäihottumassa. Lisäksi hevonen saa chiansiemenistä reilusti hyvälaatuista proteiinia sekä tärkeää aminohappo lysiiniä. Siemenet vaikuttavat myös vatsan toimintaa edistävästi ja verensokeria tasoittavasti, minkä lisäksi ne tarjoavat tervetullutta kuitua hevosen ruokavalioon.

Hevosen vitamiinit ja hevosen lisäravinteet ostat kätevästi Puuilosta ja löydät meiltä esimerkiksi erilaisia nuolukiviä. Samalla kertaa hankit meiltä myös hevosen rehut ja hevostarvikkeet upeasta valikoimasta. Tutustu sivustollamme tarkempiin tuotekuvauksiin ja näet myös samalla kätevästi kunkin tuotteen saatavuuden myymälöissämme. Tervetuloa täydentämään hevosesi tarpeet kertaheitolla kuntoon – joko verkossa tai myymälässä!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa myyntiin, tilauksiin, tuotetietoihin sekä toimituksiin liittyvissä asioissa.

Tavaratalot

Katso lähimmän tavaratalon aukioloajat tai yhteystiedot. Puuilolla on jo yli 40 tavarataloa ympäri Suomea!

Avoimet työpaikat

Etsimme jatkuvasti innokkaita myymälätyöntekijöitä tavarataloihin eri puolille Suomea!

Peräkärryn vuokraus

Vuokraa peräkärry edullisesti vaikka muuttoavuksi tai isojen tavaroiden siirtoon. Vain 20 €/vrk!

Ajankohtaiset tuotteet

Ajankohtaiset tuotteet